Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ο Κάμερον θα πιέσει τη Μέρκελ

Ο Κάμερον θα πιέσει τη Μέρκελ

Ο Κάμερον θα πιέσει τη Μέρκελ

Για πιο «ευέλικτη» Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να πιέσει την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, κατά την διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.


Η Μέρκελ είχε προσκαλέσει τον Κάμερον, τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά στο παλάτι Μέζεμπουργκ, κοντά στο Βερολίνο, μετά την επίσκεψή της το 2010 στο Τσέκερς, τη θερινή κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού. 

Οι επισκέψεις εντάσσονται στις προσπάθειες του Κάμερον, το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου συσσωματώνει μια ισχυρή ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα, να προωθήσει αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης της παραχώρησης του δικαιώματος σε κράτη-μέλη να επιλέγουν να μην επικυρώνουν ορισμένα ευρωπαϊκά νομοθετήματα.

«Η Ευρώπη θα είναι πιο επιτυχημένη εάν έχει την δύναμη της ευελιξίας μάλλον, παρά την αδυναμία της ακαμψίας», υποστήριξε ο Κάμερον σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτήν την εβδομάδα. «Νομίζω ότι το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Βρετανία είναι η συμμετοχή μας σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η Μέρκελ και ο Κάμερον πρόκειται να συζητήσουν μεταξύ άλλων και για την κρίση που σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, τον πόλεμο στη Συρία και την επικείμενη σύνοδο της Ομάδας των 8 (G8), είπε ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίου. Δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνέντευξη Τύπου.

Η επίσκεψη του Κάμερον εντάσσεται «στο πλαίσιο της σθεναρής και πολύ καλής λειτουργικής σχέσης συνεργασίας» του κ. Κάμερον με την κα Μέρκελ, δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Η Μέρκελ πρόκειται να υποδεχθεί τον Κάμερον πριν από τις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) στο Μέζεμπουργκ, περίπου 80 χλμ. βόρεια του Βερολίνου

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου