Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Τσίπρας:Mέγα εθνικό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Τσίπρας:Mέγα εθνικό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Τσίπρας:Mέγα εθνικό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις



Eίναι μέγιστο εθνικό ζήτημα η διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «οφείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι σε αυτό το μέγα εθνικό θέμα».


Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο ίδιος, από τον περασμένο Ιανουάριο, είχε θέσει το ζήτημα αυτό στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με το σκεπτικό, όπως είπε, ότι «δεν μπορεί να ζητάτε μόνο από ένα λαό που έχει εξοντωθεί, αλλά έχετε και εσείς υποχρεώσεις. Ιστορικές υποχρεώσεις, που οφείλετε να τις εκπληρώσετε, τόσο απέναντι στον ελληνικό λαό, όσο και απέναντι στην ανθρωπότητα που σας παρακολουθεί».

Επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε πιθανό συμψηφισμό χρεών, τονίζοντας ότι δεν μπορεί αυτή η χώρα κι αυτός ο λαός να έχει υποφέρει τόσο και η διαρκώς επαναλαμβανόμενη επωδός, από την πλευρά των κυβερνώντων, είναι ότι οφείλουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Ας εκπληρώσουν, λοιπόν, πρόσθεσε, τις υποχρεώσεις τους και αυτοί που μας χρωστάνε.

πηγή:  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου