Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ελλάδα – Ρωσία :Ελλάδα: Σύσφιξη των παραδοσιακών σχέσεων με ενίσχυση τουρισμού


Τρόπους για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας, με φόντο τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών συζήτησαν Αβραμόπουλος – Σοκόλοφ.

Αβραμόπουλος: Ικανοποίηση για τη διαρκώς αυξανόμενη ροή του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών και πρόεδρο της ρωσικής αντιπροσωπείας στην 8η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής, Βιομηχανικής/Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλοφ.


Οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που ιστορικά συνδέουν τους δύο λαούς και συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης, αφ' ενός της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, και αφ' ετέρου της σύσφιξης των σχέσεων Ε.Ε.-Ρωσίας, τόσο υπό το φως των παραδοσιακών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, όσο και επ' ευκαιρία της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. κατά το α' εξάμηνο του 2014.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε ικανοποίηση για τη διαρκώς αυξανόμενη ροή του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Σοκόλοφ για το πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων σε υπηκόους τρίτων χωρών που επισκέπτονται ελληνικά νησιά.

Από την πλευρά του, ο ρώσος υπουργός, ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα της απελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων της ΕΕ με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος συμπροεδρεύει με τον κ. Σοκόλοφ κατά τις εργασίες της 8ης Συνόδου Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία πραγματοποιείται την Παρασκευή στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου