Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Παπαδημούλης: Εκτελωνιστής των αιτημάτων της τρόικας ο Στουρνάρας


«Χιλιοπαιγμένο σενάριο• η τρόικα έρχεται με νέες απαιτήσεις η κυβέρνηση ισχυρίζεται οτι διαπραγματεύεται σκληρά και στο τέλος κατά βάση γίνεται ό,τι θέλει η τρόικα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δ. Παπαδημούλης.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης


Σφοδρότατη επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, δηλώνοντας ότι θεωρείται «ο εκτελωνιστής των αιτημάτων της τρόικας προς την κυβέρνηση» και «ο πλέον τροικανός της κυβέρνησης που είναι και ο βασικός διαπραγματευτής με τους δανειστές.»


«Όταν ο Στουρναρας διαρρέει στον Τύπο ότι είπε στην τρόικα «μη μας πιέσετε παρά πολύ γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από επικοινωνιακό τρικ αυτό είναι και έμπρακτη απόδειξη του πόσο η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ βοήθα στη διαπραγμάτευση. Το φόβο μας να έχουν» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης. 

«Χιλιοπαιγμένο σενάριο• η τρόικα έρχεται με νέες απαιτήσεις η κυβέρνηση ισχυρίζεται οτι διαπραγματεύεται σκληρά, και στο τέλος κατά βάση γίνεται ό,τι θέλει η τρόικα» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα των μνημονίων είναι ύφεση.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας δήλωσε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης αποτράπηκε η έξοδος από το ευρώ, δεν θα τη ζήσουμε ποτέ ως έθνος, και ας μην πιάσει το επιχείρημα της έλλειψης εναλλακτικής λύσης. Κατηγόρησε δε, το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει ως στόχο να «τιναχθούν στον αέρα τα πάντα και να βρεθεί σε μια απίστευτη άβυσσο από την οποία η χώρα θα συνερχόταν μετά από δεκαετίες. «Θα ζούσαμε με ακραία και ολοκληρωτική μορφή ό,τι συνέβη στην Κύπρο» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βγάλει τη χώρα από την Ευρώπη να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα.»

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε ότι οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται δεν γίνονται, και εύκολα θύματα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. «Και αυτή η κυβέρνηση εμφανίζει τα συμπτώματα της κυβέρνησης Παπανδρέου, δηλαδή μεταρρυθμιστική κόπωση, ενώ απαρτίζεται από πρόσωπα που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να κάνουν τις αλλαγές που απαιτούνται» εξήγησε. «Προφανώς επειδή δεν γίνονται οι μεγάλες αλλαγές έχουμε ξανά την πτώση του πέλεκυ στους πλέον αδυνάτους» σημείωσε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Φλωρίδη αν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει, θα αναγκαστεί σε έναν επώδυνο συμβιβασμό με τους πιστωτές. 

 skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου