Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Υψώνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάστημα η Ελλάδα και ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τις σκληρές θέσεις του Βερολίνου!

Υψώνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάστημα η Ελλάδα και ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τις σκληρές θέσεις του Βερολίνου!
Την εκτίμηση ότι οι σκληρές θέσεις που διατυπώνονται σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, «αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση», κάνουν κυβερνητικές πηγές, ενώ απορρίπτονται στο σύνολό τους από την Αθήνα.
Εκτιμούν επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης». Η απάντηση όμως της κυβέρνησης είναι εξίσου σκληρή καθώς οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» καθώς «προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης».

Όπως έγινε γνωστό, η γερμανική κυβέρνηση με το έγγραφο αυτό, φέρεται να ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση «να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο! Δηλαδή η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά», αναφέρουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης. Η Αθήνα διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με όλους τους ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.

Το έγγραφο προετοιμάστηκε από το Βερολίνο για τη συνάντηση των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης την Πέμπτη. Οι αξιωματούχοι πρόκειται να συζητήσουν την απάντηση της Ευρωζώνης στις ελληνικές απαιτήσεις για μια επίσημη διαγραφή ή αναδιάρθρωση του χρέους, λήξη των περικοπών στον προϋπολογισμό και αντιστροφή ορισμένων αντιλαϊκών μέτρων.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου