Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: "Η ΝΔ έχει μπασταρδέψει"

"Κάποιοι προσπάθησαν να με απομακρύνουν από το κόμμα" δήλωσε ο πρώην υπουργός στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1
  
Κεραυνούς εξαπέλυσε πριν από λίγο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή του Ανδρέα Παπαδόπουλου ο πρώην υπουργός της ΝΔ κι ένα από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος, Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για οδυνηρή ήττα της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «το κόμμα έχει μπασταρδέψει».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αποκάλυψε ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν με την στάση τους από το κόμμα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει εντελώς απομονωθεί και ότι δεν έχει καμία επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά.


Τέλος, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της ΝΔ ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως οι νέοι άνθρωποι το κόμμα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Είναι πολύ νωρίς για να κάνει κανείς κρίσεις διότι πολλά από τα οποία λέχθησαν ήδη αναιρέθησαν. Επίσης δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια γραμμή θα ακολουθηθεί στο μεταναστευτικό.

Θα ακολουθηθεί δηλαδή η γραμμή την οποία έχει διατυμπανίσει και έχει διατυπώσει η αρμόδια για την μεταναστευτική πολιτική; Διότι αν θυμηθούμε τι έχει πει και τι έχει υποστηρίξει, η οποία συμπίπτει με την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική, είναι ότι πρέπει να κάνουμε μια πολιτική ανοιχτών συνόρων. Που σημαίνει κατεδάφιση του φράχτη στον Έβρο, τον μη υποχρεωτικό επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών και την παροχή ιθαγένειας όχι μόνο σε όσους αλλοδαπούς έχουν γεννηθεί εδώ στην Ελλάδα αλλά και σε όσους μένουν εδώ αρκετά χρόνια. Θα πραγματοποιηθούν όλα αυτά;

Ο ελληνικός λαός είναι σαφώς αντίθετος με την πολιτική αυτή και το έχει εκδηλώσει επανειλημμένα, πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα για να κάνει κανείς κρίσεις.

Πως βλέπετε την διαπραγμάτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα την νέα θέση που εξέφρασε χθες ο κ. Βαρουφάκης που αφήνει στην άκρη το θέμα της διαγραφής και πάει σε άλλου είδους αντιμετώπιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Αυτό δεν είναι μια πρώτη τούμπα; Δεν μιλάμε για διαγραφή πάμε σε άλλο θέμα ενώ ως τώρα η σημαία ήτανε η διαγραφή του χρέους . Δεν έχει κατασταλάξει η κυβέρνηση ίσως παίζει ένα παιχνίδι που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, ίσως δεν έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά της ας αφήσουμε λοιπόν να περάσει λίγος χρόνος , να ωριμάσει και η κυβέρνηση, να κατασταλάξει σε ορισμένες απόψεις και τότε να την κρίνουμε.

Ερωτηθείς πως αξιολογεί το εκλογικό αποτέλεσμα για την ΝΔ

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ένα οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα διότι ναι μεν είχαμε μια πτώση 2 μονάδων αλλά είχαμε και 8,5 μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά αρκετά μεγάλη και αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψη. Και η πρωταρχική σκέψη πρέπει να είναι η ενότητα της παρατάξεως αυτό το θεωρώ το πρώτο καθήκον που έχουμε όλοι μας.

Πως διαφυλάσσεται η ενότητα;

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Το πρώτο που χρειάζεται είναι σύνεση και μετά να καθίσουμε να δούμε ποιος φταίει για το εκλογικό αποτέλεσμα, τι μπορεί να διορθωθεί αν μπορεί να διορθωθεί κάτι ή θέλει αλλαγή άλλων προσώπων. Πρέπει να υπάρξει μια ολόκληρη συνέχεια και συνέπεια. Εγώ δεν θυμάμαι και έχω κάνει αρκετές εκλογές, πάντοτε στις εκλογές γινόταν μια επιτροπή εκλογικού αγώνα δεν γνωρίζω αν φέτος σε αυτές τις εκλογές έγινε τέτοια επιτροπή και ποιος χειρίστηκε όλο το θέμα του εκλογικού αγώνα.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν φανερά και να δούμε αν υπάρχουν υπεύθυνοι και σε ποιο βαθμό υπήρξαν υπεύθυνοι και τι πρέπει να γίνει.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας την ΝΔ

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Εγώ δεν θεωρώ τίποτα αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι πρώτο μέλημά μας είναι η διατήρηση της ενότητας. Πρέπει να υπάρχει μια σύνεση και μια σκέψη και να μην παρασυρθούμε από πρόωρες εκδηλώσεις ενθουσιασμού ή άλλων τάσεων. Ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο κόμμα δεν υπάρχει θέμα, δεν ξέρω αν θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή αρχηγού αλλά στα επιτελεία από κάτω τα οποία χειρίστηκαν τον εκλογικό αγώνα θα πρέπει να υπάρξουν μεταβολές ,αναμφισβήτητα.

Έχουν ονοματεπώνυμα αυτά τα επιτελεία;

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Δεν ξέρω αν έχουν ή δεν έχουν, πρέπει να μάθουμε ποιοι χειρίστηκαν τις εκλογές . Δεν ξέρω ποιος χειρίστηκε τις εκλογές, αν υπήρξε επιτροπή και ποιος ήταν στην επιτροπή, δεν έχω ιδέα. Δεν πρέπει να το μάθουμε και εμείς;

Ερωτηθείς αν θα πρέπει η ΝΔ να κάνει ένα ηλικιακό άλμα

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Έκανε ένα άλμα ο ΣΥΡΙΖΑ και του βγήκε και αυτά τα άλματα έχουν γίνει και σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Στην Αγγλία έχουν γίνει τα άλματα αυτά, στην Ιταλία έγινε τώρα με τον Ρέντσι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε το ίδιο παράδειγμα. Εξαρτάται από τις τοπικές συνθήκες, από τις προσωπικότητες που υπάρχουν από χίλιους δυο παράγοντες

Γι' αυτό λέω αν η σημερινή ηγεσία της ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα γιατί δεν έχω έτοιμη απάντηση. Άλλωστε όπως είπατε τότε το 1996 πήρα μια πρωτοβουλία και με τον Γ.Κεφαλογιάννη και φέραμε σε αίσιο τέλος σε μια προσπάθεια.

Μια τέτοια πρωτοβουλία θα σκεφτόσασταν ενδεχομένως να την πάρετε και τώρα;

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Δεν νομίζω, εγώ βρίσκομαι εκτός των συμβαινόντων στην ΝΔ διότι ούτε με τον κ. Σαμαρά έχω καμία επαφή, καμία, ούτε με κανέναν άλλο. Απλώς έχω αποτραβηχτεί στην δική μου ζωή διότι έτσι θέλησαν να με αποξενώσουν.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η ΝΔ θα πρέπει να πάει σε ένα συνέδριο που να έχει και ιδεολογικά χαρακτηριστικά δηλαδή να ξαναβρεί την πολιτική της ταυτότητα

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ναι πρέπει να την ξαναβρούμε γιατί λίγο έχει μπασταρδέψει τώρα.

Το ρωτάω αυτό γιατί λένε ότι έχει πάει σε πιο Δεξιά κατεύθυνση από τις ιδρυτικές αρχές του Κ. Καραμανλή

Γ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Υπάρχουν κάτι τάσεις τέτοιες τις οποίες δεν αποδέχομαι βεβαίως διότι εγώ πιστεύω ότι η γραμμή της ΝΔ πρέπει να είναι Κέντρο και Δεξιά, δεν πρέπει να πάμε Δεξιά και Δεξιότερα.

Η ζωή με έχει διδάξει ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει κατά συνέπεια νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει σύνεση και περίσκεψη και να αναδειχθούν οι δυνάμεις εκείνες οι οποίες θα θελήσουν να διεκδικήσουν ένα μεγαλύτερο ρόλο.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου