Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Οι «Πρόθυμοι» Συμφωνία και «συνευθύνη» ζητούν Σαμαράς και Θεοδωράκης

Συμφωνία με τους πιστωτές εδώ και τώρα ζητούν από την κυβέρνηση ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Σταύρο Θεοδωράκη να απευθύνουν ξανά προσκλητήριο... προθύμων για «εθνική συνεννόηση».
Σαμαράς: Εχει έρθει η ώρα της ευθύνης για όλους


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς υπενθύμισε οτι το κόμμα του έχει προτείνει την εθνική συνεννόηση, κάνοντας την εξής δήλωση: «Τα παιχνίδια και τα ψέματα τελείωσαν. Έχει έρθει η ώρα της ευθύνης για όλους. Εμείς προτείναμε την εθνική συνεννόηση. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη διέξοδο. Η χώρα δεν έχει άλλο δρόμο».

Ποτάμι: Να μοιραστούμε την ευθύνη

Να καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας τους πολιτικούς αρχηγούς για «να μοιραστούν την ευθύνη και το πολιτικό κόστος» ζητά το Ποτάμι με ανακοίνωσή του. «Κανείς δε μπορεί να ξέρει ποια από τα τελεσίγραφα που διαρρέoυν είναι πραγματικά και ποια είναι εικονικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:« Το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για παλινωδίες. Ο κ.Τσίπρας ή θα κάνει μια τολμηρή κίνηση μπροστά ή θα μείνει στάσιμος και θα παρασυρθεί από το κύμα των εξελίξεων. Τον καλούμε να προχωρήσει στον έντιμο συμβιβασμό. Αν δυσκολεύεται να πάρει μόνος του την απόφαση, να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και να τους καλέσει να μοιρασθούν την ευθύνη και το πολιτικό κόστος. Οι προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες πρέπει επιτέλους να παραμερισθούν. Από όλους.».

Βενιζέλος: Να αρθεί η κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων


«Να αρθεί η κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων» ζήτησε με δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Εδώ που φτάσαμε», δήλωσε, «μετά από πέντε χαμένους μήνες, με τη χώρα ήδη σε ύφεση και τις καταθέσεις να διαρρέουν, εύχομαι η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά να έχουν κάτι στο μυαλό τους. Γιατί τα όρια ανάμεσα στην παντελή έλλειψη πολιτικής ευθύνης και τη δήθεν τακτική διαπραγμάτευσης είναι δυστυχώς δυσδιάκριτα. Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των εθνικών υποχρεώσεών της». 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου