Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Pravda: Η ΕΕ στερεί από τα κράτη-μέλη την εθνική τους κυριαρχία

Pravda: Η ΕΕ στερεί από τα κράτη-μέλη την εθνική τους κυριαρχία
«Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν τα κράτη-μέλη να χάσουν την εθνική και νομισματική τους κυριαρχία», διαμηνύει η ρωσική εφημερίδα Pravda κατολογίζοντας τεράστιες ευθύνες στην ευρωπαϊκή οικογένεια και συγκεκριμένα στην Γερμανία και τη Γαλλία για το χειρισμό της οικονομικής κρίσης.


 Όπως αναφέρει η έγκυρη εφημερίδα, η ΕΕ αντί να περιορίσει την μετάδοση της ύφεσης μετέτρεψε τα κράτη σε «υποτελή», που έχασαν παράλληλα την εθνική τους κυριαρχία.

Όπως σημειώνει εξόχως καυστικά η Pravda, το όνειρο της νομισματικής και τραπεζικής ένωσης πήγε περίπατο ενώ η ΕΕ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το «πραξικόπημα» με τις ευλογίες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη το κοινό άρθρο του Υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, και του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στον Guardian, μεταφέρει την τοποθέτησή τους: «Το ευρώ δημιουργήθηκε υπό Γαλλο-Γερμανική αντίληψη αλλά αποτελεί μία τυπική ευρωπαϊκή συνθήκη. Αυτό καθιστά την Γαλλία και τη Γερμανία υπεύθυνες να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Απαιτείται μία νέα, σταδιακή διαδικασία σύγκλισης».

Αυτό δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο διαρθρωτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις αλλά κοινωνικές και φορολογικές συγκλίσεις, στο όνομα της αντιμετώπισης των “κρίσιμων προβλήματα στην δομή της νομισματικής ένωσης”.»

Από την πλευρά του ο συντάκτης της Pravda επισημαίνει ότι Μακρόν και Γκάρπριελ δεν επισήμαναν μία σειρά από  κρίσιμα λάθη. Όπως επισημαίνει ο στόχος ήταν από την αρχή τα κράτη να χάσουν την εθνική και τη νομισματική τους κυριαρχία.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου