Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΧΩΡΕΣ BRICS ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ «ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ» ΤΙΣ G7

#
Το κοινό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των χωρών BRICS θα υπερβαίνει εκείνο της Ομάδας των Επτά (G7) στα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, δήλωσε ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος.

Τη Δευτέρα, το πρώτο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ των BRICS ξεκίνησε στη Μόσχα συγκεντρώνοντας νομοθέτες, από πέντε από τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες του κόσμου, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, για να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η οικονομική ανάπτυξη.


«Δεδομένου ότι οι χώρες BRICS παρουσιάζουν ως επί το πλείστον πολύ υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τις χώρες της G7, μπορούμε να υποθέσουμε ότι στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, το συνολικό ΑΕΠ των κρατών μελών της BRICS θα ξεπεράσει τον ίδιο δείκτη των εθνών G7», είπε ο Alexei Pushkov, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου της Ρωσίας, στους δημοσιογράφους.

Ο βουλευτής είπε ότι το 2014 η από κοινού αύξηση του ΑΕΠ των χωρών BRICS ανήλθε σε 30 τοις εκατό, το οποίο είναι μόνο 7-8 τοις εκατό μικρότερο από εκείνο των χωρών G7.
«Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι χώρες BRICS έχουν ένα συνδυασμένο ΑΕΠ των 32.5 τρισ. δολαρίων, ενώ οι τα μέλη της G7 έχουν κοινό ΑΕΠ 34.7 τρισ. δολάρια», πρόσθεσε ο Pushkov.

Το Κοινοβουλευτικό Φόρουμ των BRICS στη ρωσική πρωτεύουσα συνέπεσε με την ετήσια σύνοδο κορυφής των χωρών της ομάδας G7, δηλαδή τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, την Ιταλία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία, που πραγματοποιήθηκε στις 7 – 8 Ιουνίου στη Βαυαρία.

Η Ρωσία δεν παρίστανται στην εκδήλωση και η συμμετοχή της στις συνεδριάσεις της ομάδας ανεστάλη το 2014, σχετικά με το φερόμενη ρόλο της στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα έχει αρνηθεί επανειλημμένα.

Hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου