Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΒΟΜΒΑ! Η Αλβανία ψάχνει πετρέλαιο σε ελληνικά ύδατα!

ionio
Τα αλβανικά μέσα μετέδωσαν ότι το Υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή προσφορών για την ελεύθερη έρευνα σε πέντε γεωγραφικά τμήματα στην ξηρά και σε δύο στη θάλασσα της χώρας μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Ωστόσο τα δυο θαλάσια δεν έλαβαν τελική ημερομηνία, η παράταση ισχύει επ αόριστον και αφορά τα οικόπεδα Rodon (Ρόδον) και το «Joni 5» («Ιόνιο 5»).

Τα αλβανικά μέσα γνωρίζουν πως η Ελλάδα αμφισβητεί τη περιοχή joni5 που συμπίπτει με τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, κοντά στην Κέρκυρα.
Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, δεν είναι οι καλύτερες και αυτό οφείλεται στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την αναζήτηση πετρελαίου στο Ιόνιο Πέλαγος, για την οποία κατάσταση τα Τίρανα διαμαρτυρήθηκαν ισχυριζόμενα ότι η Ελλάδα διενεργεί έρευνες σε αλβανική περιοχή και τόνισε ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.
Η αυστριακή εφημερίδα κάνει λόγο για τεράστια αποθέματα πετρελαίου στη περιοχή ενώ η αλβανική πρόκληση δεν έχει να κάνει μόνο με την επέκταση των ερευνών τους σε Ελληνική περιοχή αλλά και με τη τοποθέτηση του Αλβανοτσάμη Σπετίμ Ιντρίζι ως αντιπρόεδρο στην Αλβανική Βουλή!

[www.voicenews.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου