Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση Ομπάμα στις διαπραγματεύσεις

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος ο οποίος θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε μια ισχυρή, σταθερή, αναπτυσσόμενη Ευρωζώνη», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της G-7 στην Βαυαρία.


Παράλληλα ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε και από την Ελλάδα, αλλά και από τους εταίρους να υπάρξει ευελιξία στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων.

«Αν και οι δυο πλευρές δείξουν αρκετή ευελιξία, νομίζω οτι μπορούμε να λύσουμε το προβλημα», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τόνισε ότι «θα είναι και σημαντικό η διεθνής κοινότητα και τα διεθνή οικονομικά ινστιτούτα να αναγνωρίσουν τις απίστευτες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της G-7, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι οι εταίροι «αισθάνονται ότι είναι επείγον να βρεθεί ένας δρόμος για να διευθετηθεί η κατάσταση» και πρόσθεσε: «Αυτό που θα χρειαστεί είναι η Ελλάδα να είναι σοβαρή σε ό,τι αφορά την εφαρμογή κάποιων σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές, αλλά – ακόμη πιο σημαντικό- προκειμένου να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ώστε η ελληνική οικονομία να αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται και να ευημερεί. Οι Έλληνες θα πρέπει να το κάνουν και να κάνουν κάποιες σκληρές πολιτικές επιλογές οι οποίες θα είναι καλές μακροπρόθεσμα».

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου