Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΓΑΠ : «Ευνούχισες το ΠΑΣΟΚ – Τα στελέχη σου μοστράρουν ως υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ»

βενιζελοσ παπ
Επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε «πολιτικό ευνουχισμό», εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του 10ου συνεδρίου του κόμματος.
Μάλιστα, οι σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν θερμά, όταν ανέφερε ότι στελέχη που ανέδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου «μοστράρουν» σήμερα ως υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σχολίασε «η Παναρίτη τους μάρανε…».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του κόμματος, επειδή η χώρα και η παράταξη βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ανέλαβε πλήρως την προσωπική ευθύνη που του αναλογεί, αλλά σημείωσε ότι πλήρωσε μεγάλο πολιτικό κόστος από την «ηθική και πολιτική καταιγίδα» της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου. Του ζητήθηκαν ευθύνες για τη δεκαετία του 1980 που ήταν στο Πανεπιστήμιο και όχι στην κυβέρνηση, για τον Κώστα Σημίτη ενώ δεν ανήκε στον στενό πυρήνα των συνεργατών του, με εξαίρεση ένα μικρό χρονικό διάστημα, ενώ επί Γιώργου Παπανδρέου τον αντιμετώπισαν ως «αναγκαίο κακό» και εσωκομματικό του αντίπαλο.
Η επίθεση του Βενιζέλου έγινε ως απάντηση στην παρέμβαση Παπανδρέου που βρίσκεται στο Πουατιέ της Γαλλίας για το συνέδριο του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Από τη Γαλλία ο Γ. Παπανδρέου έριξε μπηχτές στον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ πρότεινε συνεργασία μεταξύ του Κινήματος του και σε Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
Κατηγορώντας τον κύριο Βενιζέλο ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως: για πρώτη φορά μετά από τη Μεταπολίτευση, η Δημοκρατική Παράταξη έχει απωλέσει τη δυνατότητα που είχε να παρεμβαίνει και να επηρεάζει την πορεία της χώρας και έχει συρρικνωθεί εξ αιτίας της ακύρωσης της σοσιαλιστικής ατζέντας μέσα από τον εναγκαλισμό με δυνάμεις της συντήρησης από τη δημιουργία τεχνιτών σχημάτων με φιλόδοξους τίτλους και την απώλεια του ριζοσπαστισμού απέναντι στα κακώς κείμενα. Με αυτά τα δεδομένα, διαπραγματεύσεις κορυφής μεταξύ παραγόντων, δεν θα οδηγήσουν στην ενδυνάμωση και τη διεύρυνση του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου