Τρίτη 9 Απριλίου 2013

H Πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝ.ΕΛ., Μανταλένα Παπαδοπούλου, συναντά τον Προυστ...


...και απαντά στο Ερωτηματολόγιο του, 
για το PRESS-GR


Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 22 Δεκεμβρίου 1982, σε παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, μεσαίας αστικής τάξης, με καταγωγή από τη Βέροια Ημαθίας καί Πάτρα Αχαϊας.

Έως δέκα ετών έζησε στα Αραχωβίτικα Πατρών
ξεκινώνταςτα μαθητικά της χρόνια στο Αρσάκειο.
Το 1990 η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα και η Μανταλένα απεφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού.
Κατά την διάρκεια των μαθητικών της χρόνων, ασχολήθηκεσυστηματικά με τον κλασσικό αθλητισμό (στίβος), όπου απέσπασε πολλές διακρίσεις, ως μέλος του Γ.Σ. Κηφισιάς και του ΠανελληνίουΣυνέχισε στον Γ.Α.Σ. "ΥΓΕΙΑ" Ρόδου.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και Διεθνείς Οργανισμούς.
Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.
Ακολούθησε το μεταπτυχιακό (Master), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές.
Ολοκληρώνοντας το 2008, απασχολήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, ως δόκιμος ερευνητής, στο Κέντρο Μεσογειακών και Μεσανατολικών Σπουδών, με δημοσιεύσεις στο μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Middle East Bulletin.
Παρακολούθησε επιτυχώς το δεύτερο μεταπτυχιακό της πρόγραμμα (Master), στο Πανεπιστήμιο Εssex της Μεγάλης Βρετανίας, με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις και ειδίκευση σε ζητήματα Άμυνας, Ασφάλειας και Διεθνών Διαπραγματεύσεων.
Παρέμεινε στο Λονδίνο, όπου έγινε δεκτή από το Think Tank, ''The Henry Jackson Society'', όπουείχε την ευκαιρία να αρθρογραφήσει για τρέχοντα διεθνή ζητήματα και να συμμετέχει στην έρευνα των επί μέρους τομέων του Οργανισμού.
Με αφορμή μια από τις δημοσιεύσεις της, με θέμα τις βρεττανο-γαλλικές συμφωνίες για τα πυρηνικά, εκλήθη από το Intelligence Squared του Λονδίνου, σε debate.
Επίσης, δημοσίευσή της σχετικά με τις αναταραχές στην Αθήνα στα τέλη του 2010, αναπαρήχθη από άλλα blogs.
Παράλληλα, παρίστατο και συμμετείχε στη διοργάνωση ομιλιών και συζητήσεων διεθνούς επιπέδου, στο Βρεταννικό Κοινοβούλιο, όπου λάμβαναν μέρος εξέχουσες προσωπικότητες, από τον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο.
Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών της χρόνων,παρακολούθησε και συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Αθήνα, Ρόδος, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Έσσεξ και Βερολίνο.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2011.
Συμμετείχε ενεργά στο Τhink Tank Strategy International τηςΘεσσαλονίκης, κάνοντας έρευνα και αρθρογραφώντας.Παρείχε υποστήριξη στην διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου και στην ηλεκτρονική τους παρουσία (blog).
Από δεκαοκτώ ετών έως σήμερα, έχει έντονες πολιτικές αναζητήσεις, με ενεργό συμμετοχή, αποκομίζοντας την ανάλογη εμπειρία.
Για λόγους σπουδών αλλά και βιοποριστικούς, εργάζεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, σε διάφορους φορείς, ανεξάρτητους του ακαδημαϊκού της ενδιαφέροντος.
Γνωρίζει Αγγλικά, Τουρκικά και Γαλλικά. Καθώς το ακαδημαϊκό της ενδιαφέρον περιλαμβάνει και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παρακολούθησε τμήμα εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας στηΣμύρνη, στο Ege Universitesi, καθώς και μαθήματα οθωμανικής γραφής, στο Τμήμα Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη.
Στους επόμενους ακαδημαϊκούς της στόχους περιλαμβάνεται και διδακτορικό, για το οποίο έχει ήδη συνταχθεί πρόταση, η οποία έχει κινήσει το ενδιαφέρον και έχει συζητηθεί με ξένους και έλληνες ακαδημαϊκούς.Ήταν υποψήφια βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' Περιφέρεια Αθηνών, στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012Ανέλαβεαρχικά Υπεύθυνη του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αποτελεί μέλος του Τομέα Εξωτερικών του κόμματος. Σήμερα, είναι επικεφαλής της Νεολαίας.

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι; 
Η πληρότητα
Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί; 
Η αίσθηση του να κερδίσω τη μέρα
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια; 
Σήμερα… γελάω συχνά με πολύ χαζά αστεία...ξεσπάω στα γέλια με τα πρόσωπα απορίας των άλλων στο άκουσμα των ίδιων αστείων και του γέλιου του δικού μου
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι; 
Η μεθοδικότητα
Το βασικό ελάττωμά σου; 
Είμαι νευρική
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια; 
Σε αυτά που είχαν αγνές προθέσεις ή οδηγήθηκαν από ανάγκη
Η τελευταία φορά που έκλαψες; 
Προχθές… από χαρά που η αδερφή μου βρήκε μόνιμη δουλειά
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο; 
Νομίζω ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. 
Ποιοι είναι οι ήρωες σου σήμερα; 
Αυτοί που δεν επιλέγουν να είναι
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε; 
Τα Πάθη, του Mel Gibson
Το αγαπημένο σου ταξίδι; 
Για την Ιθάκη
Ο αγαπημένος σου συνθέτης; 
Είναι δύσκολο να πω μόνο έναν… ας πω τον Σταμάτη Σπανουδάκη
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς; 
Σε ποια κατηγορία;
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα; 
Τον αυτοσεβασμό
...Και σε μια γυναίκα; 
Τον αυτοσεβασμό
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους; 
Κάνω συνθέσεις… :)
Το βιβλίο που σε σημάδεψε; 
Η πείνα, του Knut Hamsun
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος; 
Πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις έναν…. Θαυμάζω τις λεπτομέρειες των Bellotto και Canaletto, μου αρέσει η θεματολογία του Raphael, αλλά ίσως πρέπει να πω Leonardo Da Vinci, τα πρόσωπά του είναι μοναδικά. 
Το αγαπημένο σου χρώμα; 
Μου αρέσει να έχει χρώμα η ζωή… να σπάει το γκρι
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου; 
Να φθάνω στους στόχους μου με αξιοκρατικό τρόπο, όπως για παράδειγμα όταν πέρασα στο πρώτο μου μεταπτυχιακό στο Πάντειο, ή όταν με δέχθηκε ο Πάνος Καμμένος ως υποψήφια βουλευτή στην Α’ Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Το αγαπημένο σου ποτό; 
Μου αρέσουν τα κοκτέιλς
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο; 
Όταν κάνω το ίδιο λάθος
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο από όλα; 
Την αχαριστία
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία; 
Ο χορός
Ο μεγαλύτερος φόβος σου; 
Να χάσω τη πίστη μου
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα; 
Όταν πρόκειται να προστατεύσω κάποιον κι αυτό αναλόγως… δεν ξέρω δεν τα πάω καλά με το ψέμα
Ποιο είναι το μότο σου; 
Μην κάνεις στους άλλους ό, τι δεν θέλεις να σου κάνουν
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις; 
Με αξιοπρέπεια
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει; 
Σε περίμενα… σε έχω συγχωρέσει και δεν είσαι τόσο κακός άνθρωπος όσο νομίζεις…
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό; 
Τρικυμίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου