Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

«Στα πράσα» 60χρονος για τους εμπρησμούς στη Βαρυμπόμπη

«ΔΕΜΕΝΗ» ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΛΑΣ
«Στα πράσα» 60χρονος για τους εμπρησμούς στη Βαρυμπόμπη
Κάθε κατηγορία αρνείται κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ο 60χρονος που συνελήφθη χθες το βράδυ στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, για απόπειρα εμπρησμού στο παρακείμενο δάσος.
«Στα πράσα» 60χρονος για τους εμπρησμούς στη Βαρυμπόμπη
Ο 60χρονος (οδηγός φορτηγού στο επάγγελμα) οδηγήθηκε μάλιστα το πρωί της Τετάρτης στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με υπογλυκαιμικό σοκ, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα το απόγευμα.


Περιορισμός διέλευσης οχημάτων και πεζών από προαστιακά δάση της Αττικής
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η αστυνομία έχει συγκεντρώσει, πέραν των σημαντικών ευρημάτων που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του (μπιτόνια βενζίνης και αναπτήρες) και άλλα στοιχεία που τον «δένουν» και με τους δύο εμπρησμούς των προηγούμενων ημερών στη Βαρυμπόμπη.

Mάλιστα ερευνάται εάν σχετίζεται με την περυσινή πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, ενώ, όπως έγινε γνωστό, είχε προσαχθεί και για την φωτιά που είχε εκδηλωθεί πριν από ένα μήνα στο Μαρκόπουλο. Ο 60χρονος, παλιότερα είχε κατηγορηθεί και για υποθέσεις λαθροϋλοτομίας.
Αναμένεται να διαταχθεί και άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του επικοινωνιών προκειμένου να διαπιστωθεί που βρισκόταν ο 60χρονος τις ημέρες που είχαν σημειωθεί οι προηγούμενοι εμπρησμοί στην περιοχή.
Ο εξηντάχρονος συνελήφθη χθες, γύρω στις 11.00 το βράδυ όταν άνδρες της Ασφάλειας που βρίσκονταν σε περιπολία εντόπισαν στο 18ο χλμ. ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν είχε πινακίδες και κρίθηκε ύποπτο.
Από τον έλεγχο που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και αναπτήρες.
Η σύλληψη ήρθε την ίδια μέρα με την ανακοίνωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σειράς έκτακτων μέτρων πρόληψης πυρκαγιών.
Ο Ν. Δένδιας δήλωσε χθες το πρωί από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά είναι πολύ ύποπτες, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τα οποία περίπου οι μισές πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί τα αίτια οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση.
Παράλληλα τόνισε ότι οι πυρκαγιές που ξεσπούν «άλλοτε από εγκληματική αμέλεια, άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες λόγω της ώρας ή και της περιοχής συνθήκες, όπως παραδείγματος χάριν χθες βράδυ στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 μέρες στη Βαρυμπόμπη στο ίδιο σημείο, την ίδια ώρα περίπου (που καθηλώνονται τα εναέρια μέσα) και με τις ίδιες καιρικές συνθήκες (7-8 μποφόρ) είχε ξεσπάσει φωτιά.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και διέλευσης πεζών στα περιαστικά δάση από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν κριθεί απαραίτητο.








ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου