Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Η προδοσία Σαμαρά συνεχίζεται...Καταυλισμούς μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου ετοιμάζουν. Ο Βαρβιτσιωτάκος γιουσουφάκι των ξένων αφεντικών...

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σήμερα ότι πρόκειται να δώσει εντολή στα λιμεναρχεία νησιών του Αιγαίου για την εξεύρεση υπαίθριων χώρων, οι οποίοι θα μετατραπούν σε χώρους προσωρινής διαμονής των μεταναστών. Σε αυτούς τους χώρους, σύμφωνα με τον υπουργό, θα στηθούν αντίσκηνα, ενώ θα τοποθετηθούν και χημικές τουαλέτες.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ακόμη, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, ανέφερε πως συμφωνεί με τους εκπροσώπους των λιμενικών για την εικόνα που παρουσιάζεται στα κατά τόπους λιμεναρχεία. 
Παράλληλα, έως την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για την αποδέσμευση χρημάτων που διαθέτει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, προκειμένου να δοθούν για τη σίτιση των μεταναστών, καθώς μέχρι σήμερα πολλοί λιμενικοί αγοράζουν με δικά τους χρήματα φαγητό για εκείνους. 

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κατά τόπους υπηρεσιών του Λιμενικού τόσο με ιατρικούς συλλόγους -ώστε, εάν κάποιος εκ των μεταναστών έχει πρόβλημα υγείας, να μπορεί να εξεταστεί άμεσα και, εάν κριθεί απαραίτητο, να μεταφερθεί είτε σε νοσοκομείο είτε σε Κέντρο Υγείας- όσο και με κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους, προκειμένου να παρέχουν νομική συνδρομή στους μετανάστες. 





defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου