Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο πρωθυπουργός ''ζει το story του'': Τραγικά λάθη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον

'Eδωσε την εντύπωση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι (περίπου)... ''μιά χαρά'' και η κυβέρνησή του είναι (περίπου)... ''λαοφιλής''. Προσπάθησε να ''πείσει'' ότι η κυβερνητική-κοινοβουλευτική σύμπραξη Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ εμπνέει... ''σταθερότητα'' (λες και οι ΗΠΑ δεν ξέρουν τι γίνεται στην 
Ελλάδα) και ''θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση''. 'Ερχεται ''λύση'' στην Κύπρο, αλα ''σχέδιο Ανάν''. Η Ελλάδα ''χρήσιμη'' γιά την φύλαξη των αγωγών. Οικονομία-μνημόνια: Δεν αναμένεται δραστική επέμβαση των ΗΠΑ, ούτε αναμένονται επενδύσεις.

Σημ.: Δεν μιλάνε, κ. Σαμαρά, στον Λευκό Οίκο -έστω έμμεσα- γιά... success story, όταν όλοι γνωρίζουν την άθλια κατάσταση στην Ελλάδα. Και δεν μιλάνε γιά ''παράγοντα σταθερότητας'' στην περιοχή, όταν και οι... κότες γνωρίζουν ότι μία αδύναμη, χρεοκοπημένη ουσιαστικά χώρα, δεν μπορεί να είναι ''παράγοντας σταθερότητας''. Ούτε μιλάνε γιά ''επενδύσεις'' και ''ευκαιρίες'', όταν στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το διαπλεκόμενο πολιτικό-κομματικό σύστημα, η φορολογία κ.ά., αποτρέπουν οποιαδήποτε επένδυση. Στην Ουάσιγκτον ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα. Ευχόμαστε να μην σε χαραχτήρισαν και... γραφικό.


Η Ελλάδα ''κέρδισε'' κατανόηση, συμπάθεια, αλληλεγγύη και ο πρωθυπουργός της, την... φωτογραφία
''ΘΡΙΑΜΒΟΣ'': Στο ελληνικό... ''success story''(!!!) -που θα γίνει ευρωπαϊκό- και στην... ανεργία στους νέους (πάνω από 60%), αναφέρθηκε ο Α. Σαμαράς, στον Λευκό Οίκο, στις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα
''...our success story is going also to be a European success story...''

Γιά πρώτη φορά 'Ελληνας πρωθυπουργός από τον Απρίλιο 1961, με την πρώτη επίσκεψη στις ΗΠΑ πρωθυπουργού της Ελλάδας (Κων/νος Καραμανλής, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Ε. Αβέρωφ) έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο (Αντ. Σαμαράς, 8 Αυγ. '13), ΧΩΡΙΣ να συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών.
Ομπάμα: ''Θα στηρίξουμε την Ελλάδα όπου και όπως μπορούμε... Η λιτότητα δεν είναι η μόνη λύση... Πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας γιατί όπου υπάρχει εργασία, υπάρχει παραγωγικότητα και αυτές οι χώρες είναι πιο εύκολο να μειώσουν το χρέος...''.
Οικονομία, ενέργεια, Μ. Ανατολή, Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, τα θέματα που συζητήθηκαν.
Ο πρόεδρος Ομπάμα έθεσε το θέμα της τρομοκρατίας και έκφρασε την ανησυχια του για όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και τα Βαλκάνια. Είπε ότι θα εργαστεί γιά εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και άκουσε τα όσα του είπε ο κ. Σαμαράς για τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα.

Δεν ''αναβαθμίστηκε'', ούτε ''διευρύνθηκε'' η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά, εξαιτίας της παρουσίας στελεχών του Λευκού Οίκου και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ. Αυτή είναι πάγια πολιτική-τακτική σε συναντήσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες. Απεναντίας, υποβαθμίστηκε η ελληνική πλευρά, χωρίς την παρουσία -μαζί με τον πρωθυπουργό- των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.






kalami.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου