Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Βρε τον Μπένυ δήλωση… “Το Λονδίνο και όχι η Ελβετία”! Λέτε να ζητήσει και την λίστα της EFG;



Βενιζέλος: Απαιτούνται μέτρα ανάπτυξης και όχι λιτότητα«Είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε το στόχο μας με αρνητική ανάπτυξη» - 

«Το Λονδίνο και όχι η Ελβετία ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες φοροφυγάδες»

Την ανάγκη λήψης μέτρων που θα 
τονώσουν την ανάπτυξη και θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Independent.

«Είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε το στόχο μας με αρνητική ανάπτυξη ή με πολύ μικρή θετική ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Κάτι σαν συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να βάλουμε τέλος στην κατάσταση με την ανεργία», εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα έχουν περάσει έξι χρόνια οικονομικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων δύο ετών πριν από την αποδοχή της πραγματικής κατάστασης και ότι τώρα χρειάζεται απεγνωσμένα τους θεσμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ να της επιτρέψουν να εφαρμόσει μέτρα που ενισχύουν την ανάπτυξη αντί για περισσότερο δημοσιονομικό σφίξιμο.

«Η Ελλάδα έχει ήδη διανύσει τα 2/3 του δρόμου της κρίσης και πλέον δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη για την ανάπτυξη της οικονομίας» σημειώνει.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι οι οικονομολόγοι αναφέρονται διστακτικά σε ενδείξεις ότι η οικονομική πτώση της Ελλάδας επιβραδύνεται. Το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά ακόμα 4,5% φέτος και πιθανώς να αυξηθεί κατά 0,6% του χρόνου, «αν και η αύξηση αυτή θα ξεκινά από πολύ χαμηλή βάση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πλέον το Λονδίνο και όχι η Ελβετία είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες φοροφυγάδες.

Η Independent υπενθυμίζει ότι Έλληνες εκατομμυριούχοι έχουν αγοράσει ακριβά ακίνητα σε πολυτελείς περιοχές του Λονδίνου, ενώ κάνουν και χρήση των τραπεζικών υπηρεσιών του Σίτι.



olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου