Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλιβέρι



Αλλη μία μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Χώματα Αλιβερίου. Οι φλόγες, έκαναν την εμφάνισή τους νότια και κοντά στο χωριό Βέλος και μέχρι αργά το βράδυ έκαιγαν αγροτοδασική έκταση. Μάλιστα,για αρκετή ώρα έκλεισε λόγω των καπνών ο δρόμος από το Αλιβέρι προς την Κάρυστο ενώ προς στιγμή κινδύνεψαν σπίτια στον οικισμό Αγία Σοφία όταν φλόγες «έγλυψαν» τις αυλές τους.
Από τις 12 το μεσημέρι, όταν και ξέσπασε,

 
έσπευσαν στο μέτωπο 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Αργότερα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και έφτασαν τους 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ όπου χρειαζόταν βοηθούσαν και εθελοντές με υδροφόρες των όμορων δήμων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωνε πως είχαν διατεθεί τέσσερα «Καναντέρ» για να πραγματοποιήσουν από την πρώτη στιγμή ρίψεις νερού από αέρος, πληροφορίες ανέφεραν πως μέχρι αργά το μεσημέρι μόνο ένα συμμετείχε.
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της 19ης Ιούνη, είχε ξεσπάσει άλλη μία μεγάλη πυρκαγιά, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της χτεσινής πυρκαγιάς και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Κάμπος Αργυρού και ο καπνός της οποίας είχε φτάσει μέχρι και την Αττική. Και αυτή η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε μέρα όπου έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι.
Από την άλλη, υπό έλεγχο τέθηκαν χτες, οι πυρκαγιές στο Γεράκι Ηλείας (όπου φέρεται να κατέστρεψε 2.000 στρέμματα), στο Αυλάκι Αττικής, στα Πηγάδια Ερμιονίδας και στα Ρουπάκια Αχαΐας.
Για σήμερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στους Νομούς Αττικής, Κορινθίας, Αργολίδας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Εβρου, στις βόρειες Σποράδες και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Phasma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου