Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

«Κεντροαριστερά» δείπνα με μενού τον… Βενιζέλο!

ΠΑΣΟΚ
Ποιοι συζητούν για ελληνική «Ελιά» με άλλον αρχηγό...
Μπορεί η εποχή του Αυγούστου να μην προσφέρεται για πλήρεις πολιτικές ζυμώσεις, ωστόσο αυτή τη χρονιά οι διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς συνεχίζονται και μάλιστα εργωδώς.
Κι όταν λέμε «κεντροαριστερά», οριοθετούμε το χώρο που περιλαμβάνει τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, κινήσεις και προσωπικότητες όπως η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του Α. Λοβέρδου, ανένταχτους ή αποχωρήσαντες απ' το ΠΑΣΟΚ όπως η Α. Διαμαντοπούλου, ο Ηλ. Μόσιαλος της «Δυναμικής Ελλάδας», ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος μετέχει στον «Κοινωνικό Σύνδεσμο», ο Αλ. Παπαδόπουλος, η Β. Παπανδρέου, άλλοι «εκσυγχρονιστές», στελέχη τα οποία παραμένουν πιστά στον ΓΑΠ και τώρα είναι ουσιαστικά άστεγα, όπως οι Σωκρ. Ξυνίδης, Γ. Πεταλωτής, ορισμένοι δήμαρχοι όπως οι «πέντε» οι οποίοι συχνά-πυκνά δημοσιοποιούν κείμενά τους (Καμίνης, Μπουτάρης, Δημαράς, Φίλιος, Σκοτινιώτης) και πολλοί άλλοι...
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που περιέγραφε δείπνο στελεχών της ΔΗΜΑΡ (Α. Παπαδόπουλος, Σπ. Λυκούδης) με στελέχη τα οποία έχουν αποχωρήσει απ' το ΠΑΣΟΚ (Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης), στα πλαίσια διεργασιών και συζητήσεων για την –κατά το δυνατό- ενοποίηση του χώρου ή την κοινή δράση σε πρώτη φάση.

Το Newsbomb σας αποκαλύπτει σήμερα, πως τέτοιες συναντήσεις είναι συχνές το τελευταίο διάστημα. Και μάλιστα δεν είναι... μυστικές, υπό την έννοια ότι δεν δημοσιοποιούνται μεν, αλλά δεν εξελίσσονται στο σκοτάδι, αφού οι παροικούντες τον χώρο τις γνωρίζουν και μάλιστα ορισμένοι λειτουργούν με «οριζόντιες διασυνδέσεις» ενημερώνοντας άλλα στελέχη για το περιεχόμενό τους.
Είμαστε σε θέση επίσης να γνωρίζουμε, ότι τουλάχιστον τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ τα οποία συμμετέχουν σε αυτές τις συναντήσεις, τα δείπνα, τις εν γένει διεργασίες, λειτουργούν σε γνώση και με την έγκριση του Φ. Κουβέλη.
Σας αποκαλύπτουμε ακόμα, ότι στις ζυμώσεις αυτές οι συνισταμένη των τοποθετήσεων που γίνονται είναι στα εξής πλαίσια:
•Είναι αναγκαία η ενοποίηση του χώρου, ώστε να εκφραστεί ενιαία στις επόμενες εθνικές εκλογές.
•Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα σχήμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Ελληνική Ελιά», κατά τα πρότυπα δηλαδή της αντίστοιχης –προ ετών- Ιταλικής «Ελιάς».
•Ένα τέτοιο σχήμα, εφόσον συμπεριλάβει τελικά και το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να έχει επικεφαλής τον Β. Βενιζέλο!
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι οι πλέον φανατικοί υπέρ της θέσης ότι δεν θα μπορούσε να ηγηθεί ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ενός τέτοιου σχηματισμού, είναι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Μόσιαλος.
Ο Β. Βενιζέλος, κατά τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, έχει ενημερωθεί για τις διεργασίες αυτές, καθώς και για τα όσα συζητούνται και για το δικό του πολιτικό μέλλον. Και φυσικά έχει εξοργιστεί!
Στη συνέχεια έχει επιχειρήσει να «καπελώσει» αυτές τις διεργασίες. Ανέθεσε σε στελέχη του περιβάλλοντός του να ενθαρρύνουν συναντήσεις με στελέχη του χώρου της κεντροαριστεράς, σε μια προσπάθεια να διαδραματίσουν ο ίδιος και το κόμμα του πρωταγωνιστικό ρόλο και –κυρίως- να σταματήσει να αναπαράγεται η άποψη ότι τυχόν συγκρότηση σχήματος ενιαίου, συμμαχικού, δεν θα μπορούσε να έχει αυτόν ως αρχηγό!
Τα πράγματα έχουν περιπλακεί, αφού απ' την άλλη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης προς το παρόν τουλάχιστον αποκλείει τον Βενιζέλο και το υπ' αυτόν ΠΑΣΟΚ απ' τις σχετικές ζυμώσεις...
Έτσι και μέχρι νεωτέρας, η γέννα στο χώρο της κεντροαριστεράς έχει δύσκολο κοιλοπόνεμα...






πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου