Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ενεργό μέλος της Χ.Α. ο δολοφόνος


Ενεργό μέλος της Χ.Α. ο δολοφόνος

Ενεργό μέλος της Χ.Α. ο δολοφόνος
Ενεργή συμμετοχή και ρόλο στη Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι είχε ο 45χρονος που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι οπαδός αλλά όχι μέλος της Χρυσής Αυγής και παραδέχθηκε ότι επισκεπτόταν συχνά τα γραφεία του κόμματος στη Νίκαια.
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του διαψεύστηκαν από τη δημοσιοποίηση μίας σειράς βίντεο και φωτογραφιών με την δράση του.
Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο ο 45χρονος διακρίνεται καθαρά να είναι «παρών» στα επεισόδια και τους προπηλακισμούς που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στον Μελιγαλά την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα φοράει την μπλούζα της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. Νίκαιας και παντελόνι παραλλαγής και διακρίνεται δίπλα σε άλλα μέλη του κόμματος να τραγουδά ύμνους της Χ.Α. Σε άλλο βίντεο ο δράστης φαίνεται να συμμετέχει στα γνωστά «συσσίτια του μίσους» που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή στη Νίκαια, και στα οποία συμμετείχε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α., Ηλίας Κασιδιάρης.

Οι μαρτυρίες και το φωτογραφικό υλικό δεν σταματούν εδώ. Ο ίδιος ποζάρει μάλιστα με περισσή άνεση μπροστά στον φωτογραφικό φακό παρέα με τον βουλευτή της Χ.Α., Κώστα Μπαρπαρούση.
Σε άλλες φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν ο 45χρονος δολοφόνος διακρίνεται με άλλα μέλη και τον γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. Νίκαιας «στην πρώτη εθνικιστική κατασκήνωση» στον ποταμό Νέδα. Ο ίδιος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο και σε άλλες δραστηριότητες της Χ.Α. όπως τις εθελοντικές αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες του φιλικού κύκλου του δράστη, ο 45χρονος ήταν εργάτης στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του και το τελευταίο διάστημα εργαζόταν ως οδηγός βυτιοφόρου σε εταιρεία πετρελαιοειδών. Οι ίδιες μαρτυρίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο και για οικονομική εξάρτηση του δολοφόνου από την Χ.Α., καθώς φέρεται να εργαζόταν στο κυλικείο της Χ.Α.. Το ίδιο έκανε και η γυναίκα του που φέρεται να ήταν καθαρίστρια και η κόρη του.
Οι αρχές πλέον εστιάζουν τις έρευνες τους στον προσδιορισμό ακριβώς του ρόλου που είχε ο 45χρονος, ποια θέση κατείχε στην ιεραρχία της Χ.Α. και ποιες ήταν οι σχέσεις του με τα υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου