Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πρώην Τούρκογλου άδειασε aπο κατοίκους και φαντάρους τελείως τη Στρογγύλη!

Απο ότι φαίνεται η παράδοση εδάφους στις μέρες μας δεν είναι κάτι που ευαισθητοποιεί κανένα. Τις προηγούμενες ημέρες γράψαμε τρία άρθρα σχετικά με την αλλαγή της χρήσης της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο (βλέπετε εδώ,εδώ και εδώ).

Στο πρώτο απο αυτά είχαμε αναφέρει ότι κάποια στιγμή οι φαντάροι θα αποχωρούσαν αναγκαστικά απο τη νησίδα σαν αποτέλεσμα του ότι άλλαξε η χρήση της σε αρχαιολογικό χώρο.

Την ευθύνη για τη μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ απο αυτή την απόφαση, δεν την έχει μόνο ο υπ. Εξωτερικών πρώην Τούρκογλου αλλά και ο υπ. Άμυνας Αβραμόπουλος όπως και ο σημερινός υπ. Πολιτισμού Παναγιωτόπουλος, που εκτός του ότι άφησε τα υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού χωρίς μπαταρίες και βασικά αφοπλισμένα όταν ήταν υπ. Άμυνας μετέτρεψε τη χρήση της Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, κάνοντας τη απο νησίδα βραχονησίδα και γκριζάροντας τη σαν τα Ίμια.



Το νέο που μάθαμε σήμερα είναι ότι δυστυχώς οι φαντάροι έχουν ήδη αποχωρήσει επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το διαδίκτυο (βλέπετε εδώ) και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αχιλλέα Γεωργούση στην Ελεύθερη Ώρα, η κυβέρνηση φρόντισε να αποσύρει τους επτά καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στη νησίδα (νησίδα = μικρό νησί, βραχονησίδα = νησίδα χωρίς οικονομική ζώνη) μαζί με τους κάποιους πολίτες, που έδιναν κάποια οικονομική ζωή στο νησί.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Ζαχαρίας Γεωργούσης σε ρεπορτάζ του στην Ελεύθερη Ώρα αναφέρει:

Ελεύθερη Ώρα, Ζαχαρίας Γεωργούσης:

"Στο εν λόγω νησί υπήρχαν 7 καταδρομείς από συγκεκριμένη Μοίρα της Ρόδου. Όπως επίσης και 15 κάτοικοι που έδιναν οικονομική ζωή στο νησί. Με άνωθεν εντολή τόσο οι καταδρομείς, όσο και οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το αεροσύνορο του ελληνισμού, μας εξομολογείται αξιωματικός.
Η κατάθεση ψυχής του αξιωματικού και τα ανατριχιατικά στοιχεία που αποκάλυψε, δίνουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε ενώπιον μεθόδευσης, που αγγίζει τα όρια εθνικής μειοδοσίας".

Απάντηση για το θέμα απο τη κυβέρνηση καμμία… Η σιωπή των αμνών…!

Η κυβέρνηση όπως και η αντιπολίτευση, παρότι δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος για το θέμα που συνεχώς αυξάνεται, δεν φαίνονται να ευαισθητοποιούνται ώστε να υπάρξει μια απάντηση απο τους υπεύθυνους του “λάθους”.

Είναι κατανοητή η δύσκολη θέση, στην οποία ευρίσκονται όλοι τους. Τέτοιες αποφάσεις μόνο συλλογικές θα μπορούσαν να είναι. Σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να είχε πέσει η κυβέρνηση.

Πολλές υποψίες γεννάει και το γεγονός ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (KΑΣ) δεν κήρυξε αρχαιολογικό χώρο μόνο ένα μέρος της νησίδας αλλά ολόκληρη! Αυτό ήταν και το κερασάκι στη τούρτα, που έκανε όχι μόνο εμάς αλλά και πολύ άλλο κόσμο να πονηρευθεί για τις “πατριωτικές” προθέσεις της κυβέρνησης. Αν ποτέ δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση, ελπίζουμε να είναι σαφείς και πλήρεις.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, φαίνεται η μεταβολή την οποία υφίσταται η Ελληνική ΑΟΖ απο την απόφαση της κυβέρνησης. Η Ελληνική ΑΟΖ παύει να εφάπτεται στη Κυπριακή, όπως αναμενόταν απο την αρχή της μέσης γραμμής, μια αρχή αποδεκτή διεθνώς αλλά ακόμη και απο τη κυβέρνηση.


Πρέπει να επισημάνω ότι ο υπολογισμός της Νέας Ελληνικής ΑΟΖ στηρίζεται στην προυπόθεση, ότι η Στρογγύλη έπαψε να έχει οικονομική ζωή επειδή άλλαξε η χρήση της σε αρχαιολογικό χώρο και με το τρόπο αυτό έγινε απο νησίδα βραχονησίδα.

Καλείσθε να διαβάσετε και τα προηγούμενα τρία άρθρα που έχουμε γράψει, των οποίων οι διασυνδέσεις δόθηκαν προηγουμένως για να αντιληφθείτε την “πατριωτική” στάση όχι μόνο της τωρινής κυβέρνησης αλλά και όσων προηγήθηκαν.

Η απουσία κατοίκων και φαντάρων στο νησί δεν αλλάζει το αποτέλεσμα που προκαλεί η αλλαγή της χρήσης στο μέγεθος της Ελληνικής ΑΟΖ (μικραίνει το μέγεθός της) αλλά σίγουρα δυσχεραίνει την γενική εικόνα για το μέγεθος της οικονομικής ζωής που θα έχει πλέον η νησίδα, η οποία με διαδοχικές αποφάνεις χρόνων συνεχώς μικραίνει.

Η Στρογγύλη πρώτα μπήκε στο δίκτυο Natura μαζί με τη Ρώ και το Καστελόριζο, μετά έγινε αρχαιολογικός χώρος, ενώ με παλαιότερο νόμο (Ν.153/2002 του πρώην Τούρκογλου) δεν επιτρέπεται να κτιστεί τίποτα νέο επάνω της!

Μετά το γκριζάρισμα των Ελληνικών συνόρων έρχεται η εξαφάνιση.

Όπως παρατηρείτε, η Τουρκική ΑΟΖ χάρι στην απόφαση της κυβέρνησης μεγάλωσε και φτάνει πλέον στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ. Την Κυπριακή ΑΟΖ την σχεδιάσαμε λίγο μικρότερη λαμβάνοντας υπόψη τον χάρτη και όσα αναφέρθηκαν στο άρθρο μας εδώ. Αλλά και χωρίς αυτή την εκδοχή η Ελληνική ΑΟΖ παύει να εφάπτεται της Κυπριακής, επαληθεύοντας όσα αναφέρθηκαν το Μάρτιο του 2013 για το γεγονός αυτό σε ένα συνέδριο των “πατριωτών” ΑΝΕΛ απο κάποιο Μάζη βλέπετε (εδώ και εδώ).

Για αλλαγή των συνόρων μίλησε στην Άγκυρα ο πρώην Τούρκογλου, στα χνάρια της Ψαρούδας – Μπενάκη. Η σιωπή της Καμόρα συνεχίζεται.

YΓ. Σε όσα ερωτήματα τέθηκαν για το θέμα απο γνωστούς και αγνώστους, απάντησα σε προηγούμενα άρθρα (βλέπετε εδώεδώ και εδώ). Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Θέλει όμως και ένα ελάχιστο μυαλό…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου