Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Κομισιόν ζητά “πάγωμα” των δανείων από τις τράπεζες!


newego_LARGE_t_1101_54024656

Καταρρέει η όποια προσπάθεια έκαναν οι τραπεζίτες και οι άνθρωποι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να μας πείσουν ότι μετά το πέρας της ανακεφαλαιοποίησης, θα ανοίξει η κάνουλα των δανείων.

Ήδη, από χθες στην Αθήνα βρίσκονται τα ανώτατα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της ΕΕ, τα οποία είχαν συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών, το ΤΧΣ, την Τράπεζα της Ελλάδας και τον Υπουργό Οικονομικών. Τι ζητούν; Να ολοκληρωθεί άμεσα η αναδιάρθρωση των τραπεζών και να γίνουν ακόμα πιο άμεσα οι κινήσεις για να “πιάσουν” το ύψος της κεφαλαιακής επάρκειας. ETE και Eurobank λέγεται ότι είναι κάτω από το 9%, γι’ αυτό και ζητούν ακόμα και την πώληση των ζημιογόνων θυγατρικών τους. Για την Εθνική, υπάρχει διαφωνία για το αν θα πρέπει να πωληθεί η κερδοφόρα της επένδυση στη Finansbank.


Μεταξύ άλλων, ζητούν από τις τράπεζες να σφίξουν ακόμα περισσότερο τα “λουριά” για τη χορήγηση δανείων. Φυσικά, τον τελικό λόγο θα τον έχει η ίδια η τρόικα, αλλά όπως είναι αντιληπτό, το αίτημα το κάνει η ίδια η Κομισιόν!

Η υπόθεση θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όταν η Blackrock δώσει την έκθεση για τις τράπεζες (που συντάσσει αυτές τις μέρες), στην οποία θα αναφέρεται και στα κόκκινα δάνεια.


Το αίτημα αυτό, θα δημιουργήσει έναν ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο. Ακόμα και οι επιχειρήσεις που σκέφτονται να αποχωρήσουν από τη χώρα, όπως έκανε η ΦΑΓΕ, η ΕΕΕ και η Βιοχάλκο, θα αρχίσουν να επεξεργάζονται αυτό το σενάριο ακόμα πιο έντονα, μιας και η πρόσβαση σε κεφάλαια, θα είναι αδύνατη. 










olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου