Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Γερμανία: Μέχρι τις 9 Απριλίου αναμένεται το ολοκληρωμένο μνημόνιο της Κύπρου


ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών περιμένει να λάβει το ολοκληρωμένο μνημόνιο κατανόησης της Κύπρου με τους επίσημους πιστωτές της μέχρι τις 9 Απριλίου, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου προσθέτοντας ότι "δεν είναι πιθανό" να το έχει νωρίτερα.

Η ψηφοφορία στη γερμανική Κάτω Βουλή (Bundestag) για την παροχή της βοήθειας στην Κύπρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 15 Απριλίου, δήλωσε ο Martin Kotthaus σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.


Με βάση τους όρους της διάσωσης η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα διαθέσουν δάνειο 10 δισ. ευρώ  ($12,8 δισ.) στην κυπριακή κυβέρνηση με την προϋπόθεση να προχωρήσει η ριζική αναμόρφωση και συρρίκνωση του χρηματοοικονομικού κλάδου της χώρας.

Οι συνομιλίες των κυπριακών αρχών με την τρόικα συνεχίζονται και το Βερολίνο δεν έχει ακόμα λάβει το ολοκληρωμένο μνημόνιο κατανόησης για το οικονομικό πακέτο προς τη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

"Χρειαζόμαστε ένα βιώσιμο πακέτο, χρειαζόμαστε ένα πακέτο που θα δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, χρειαζόμαστε ένα πακέτο που θα μπορεί να εγγυηθεί ότι η Κύπρος μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να επιστρέψει στις αγορές σε ένα διαχειρίσιμο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Kotthaus.

© Dow Jones Newswires


capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου