Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ο Στουρνάρας «αδειάζει» Σαμαρά και δικαιώνει Παπανδρέου

o-stoyrnaras-adeiazei-samara-kai-dikaionei-papandreoy


Ακόμα και σήμερα, που η ΝΔ επέλεξε το δρόμο του μνημονίου, βασική της στρατηγική είναι ότι τότε που ο κ. Παπανδρέου μας έβαλε σε αυτήν την περιπέτεια υπήρχε δυνατότητα διαφορετικής επιλογής.

Ο κος Σαμαράς, ακόμα και σήμερα υπερασπίζεται τις αρχικές του πολιτικές του επιλογές και  πολλές φόρες έχει πει : «Κάναμε το σωστό όταν καταψηφίσαμε το πρώτο Μνημόνιο» συμπληρώνοντας: «Όταν φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού, τι έπρεπε να κάνω; Να την αφήσω την Ελλάδα να πέσει για να βγω εγώ δικαιωμένος;», διερωτάται, υποστηρίζοντας τη στάση του να υπερψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο και βέβαια και τη σημερινή του πολιτική.

Προφανώς δεν ρώτησε τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έχει διαφορετική άποψη  και μάλιστα δημόσια άδειασε όχι μόνο τον Πρωθυπουργό αλλά και ολόκληρη τη ΝΔ που χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα για να δικαιολογήσει τη στροφή στην πολιτική της.  

Ο Υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του, στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος», ουσιαστικά άδειασε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και δικαίωσε την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου για την απόφαση του να «βάλει» τη χώρα στο μνημόνιο. Τι είπε;

Στουρνάρας: «Θα μπορούσε η Ελλάδα να κάνει κάτι διαφορετικό π.χ. να μην μπει στο Μνημόνιο;  Όχι, δυστυχώς. Όταν οι αγορές είναι κλειστές και δεν μπορείς να δανειστείς, όταν δεν υπάρχει άλλη χώρα να σε δανείσει, διαπραγματεύεσαι τους όρους της διάσωσής σου. Για όσους πιστεύουν το αντίθετο, η Κύπρος είναι το τρανότερο και το εγγύτερο παράδειγμα».

Για όσους δεν κατάλαβαν ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε το σωστό και το λάθος ο Αντώνης Σαμαράς…με την υπογραφή Στουρνάρα!  

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου