Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

xristoylas


ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Ένα λουλούδι στο Σύνταγμα στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα, που πέρυσι τέτοια εποχή με μια πράξη υψηλού πολιτικού συμβολισμού επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του απέναντι ακριβώς από το ελληνικό Κοινοβούλιο, άφησαν χθες αρκετοί πολίτες. Ένα λουλούδι όχι μόνο στη μνήμη του Δημήτρη, αλλά και στη μνήμη των χιλιάδων ανώνυμων πολιτών που χάθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν έγινε αντιληπτό το κλιμάκιο της τρόικας, που εκείνη την ώρα αποχωρούσε από το υπουργείο Οικονομικών, δέχτηκε τις έντονες αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους.
xristoylas3
Ο Δημήτρης Χριστούλας ήταν φαρμακοποιός στο επάγγελμα, έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις λαϊκές διεκδικήσεις των τελευταίων ετών.
Ο θάνατός του προκάλεσε αυθόρμητη συρροή ανθρώπων που ήρθαν για να τοποθετήσουν λουλούδια και σημειώματα στον τόπο όπου πέθανε. Η πολιτική κηδεία του έγινε στις 7 Απριλίου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η σορός του, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία, μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.
Το σημείωμα που είχε αφήσει τότε έγραφε: 
xristoylas2
 Δείτε το βίντεο από τους πολίτες που τίμησαν εχθές τη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα: 
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου