Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Παπαρήγα: Το ΚΚΕ αντίθετο στην παράδοση ορυκτού πλούτου στα μονοπώλια


Στο πλαίσιο περιοδείας της στη Χαλκιδική η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως η επένδυση στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή θα καταστρέψει άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η αλιεία και η μελισσοκομία.

Η Αλέκα Παπαρήγα, γ.γ. του ΚΚΕ

Την αντίθεση του ΚΚΕ στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στους μονοπωλιακούς ομίλους τόνισε η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την περιοδεία της το Σάββατο στη Χαλκιδική, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της στην δραστηριοποίηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή.

Η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε στην Ιερισσό με επιτροπές αγώνα κατοίκων της Χαλκιδικής, οι οποίες που αντιτίθενται στην επένδυση χρυσού και επισήμανε πως η εν λόγω επένδυση θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΚΚΕ ανέφερε πως η επένδυση στην εξόρυξη χρυσού θα καταστρέψει άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η αλιεία και η μελισσοκομία.

Οι εκπρόσωποι των επιτροπών εξέφρασαν ικανοποίηση για τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες τους και ζήτησαν να συνεχιστεί αυτή η στήριξη. Επίσης, ζήτησαν την παρέμβαση του ΚΚΕ ώστε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων που αντιτίθενται στην επένδυση.

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου