Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Οι δανειστές απειλούν και την άμυνα της χώρας»

Ο Αλ. Τσίπρας στο ΑΤΑ


Του ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΡΑΛΗ
Να γυρίσουν οι στρατιωτικοί την πλάτη τους στη Χρυσή Αυγή, κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, που χθες επισκέφθηκε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, ενώ εξέφρασε ανησυχίες και για την προσπάθεια των δανειστών να θέσουν υπό έλεγχο την εθνική ανεξαρτησία.



Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η χώρα διανύει μια κρίσιμη ιστορική περίοδο -καθώς σημειώνονται μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις- η οποία επιτείνεται από την κυβερνητική πολιτική που ανάγει το «ναι σε όλα σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτρέπει στους δανειστές να έχουν λόγο στη χάραξη του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας, γεγονός που, όπως σημείωσε, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την προοπτική της χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στις μειώσεις στα μισθολόγια των στρατιωτικών, τονίζοντας ότι η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων εξαρτάται στο μεγαλύτερο βαθμό από το ανθρώπινο δυναμικό. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει ένας ουσιαστικός ανασχεδιασμός στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και να δοθεί τέλος στο μοντέλο που είχε ως κύριο συστατικό τον κομματισμό και την αναξιοκρατία. «Χρειαζόμαστε Ενοπλες Δυνάμεις σύγχρονες, ευέλικτες, μικρότερου σχήματος, ίδιας όμως και καλύτερης αποτρεπτικής δυνατότητας, Ενοπλες Δυνάμεις μικρότερου κόστους λειτουργίας, αλλά με δυνατότητες να δίνουν δαπάνες, προκειμένου το έμψυχο δυναμικό να έχει κάποιες στοιχειώδεις συνθήκες που θα βοηθούν τη διαβίωση σ' αυτές τις δύσκολες εποχές».

Αποτρεπτική ισχύς

Τον κ. Τσίπρα στη Λάρισα υποδέχθηκε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Μετά την ενημέρωσή του από τον αρχηγό και τους αξιωματικούς της 110 Πτέρυγας Μάχης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτρεπτική ισχύ της τακτικής μας αεροπορίας, καθώς σημείωσε ότι όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Αργότερα, και ερωτηθείς σχετικά με τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στο στράτευμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «on alert», ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Συμμερίζομαι την οργή και την αγανάκτηση των στελεχών μας που υπηρετούν σήμερα την άμυνα και αυτών που την υπηρέτησαν μέχρι χθες. Δεν είναι λύση η Χρυσή Αυγή, αλλά είναι η συνταγή για την απόλυτη καταστροφή της χώρας και θα ήθελα να τους καλέσω όχι απλά να της γυρίσουν την πλάτη, αλλά να την ξεσκεπάσουν».

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου