Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η πρώτη «κοινή δράση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

                  Η πρώτη «κοινή δράση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η πρώτη «κοινή δράση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Τις «κοινές δράσεις» στις οποίες συμφώνησαν σε συνάντησή τους προ ημερών Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, εγκαινίασαν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο χθες ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 


Ο λόγος για την κοινή επιστολή 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και ανεξάρτητων βουλευτών προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Αντώνη Μπέζα, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Με αυτή, ζητούν να παραστεί μεταξύ άλλων στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας για να ενημερώσει τους αντιπροσώπους του έθνους για το ζήτημα των ζημιών που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας του PSI.

Ειδικότερα, στην επιστολή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ενώ, όπως προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία, δεν ορίζεται ρητά η υποχρέωση μετατροπής του ρευστού των Ταμείων σε ομόλογα, παρά ταύτα η Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς να ενημερώσει τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων επένδυσε εν μέσω κρίσης το 80% των διαθεσίμων τους, ενώ ήταν γνωστό ότι επίκειται το περιβόητο «κούρεμα». 

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Τελάλης, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Στέφανος Σαμοΐλης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλια Τσαρουχά και Νότης Μαριάς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νίκος Νικολόπουλος. 

Πηγή: real.gr 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου