Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

''Αν πάμε σε εκλογές η ήττα της ΝΔ θα είναι συντριπτική''



«Η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε για ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα, που προφανώς θα συνοδεύεται και από ένα νέο Μνημόνιο, φανερώνει την αποτυχία όλων των προηγούμενων», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Alpha 9,89.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γ. Άσμουσεν, μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «πρόκειται για μια ουσιαστική διερευνητική συζήτηση που θα κάνει με διαφόρους, αλλά, πρόσθεσε, το ερώτημα είναι τι θα ειπωθεί από ελληνικής πλευράς και προφανώς από την ελληνική κυβέρνηση: Δηλαδή, θα τεθεί στον κ. Άσμουσεν, αυτό το οποίο κάποια στιγμή είχε ειπωθεί, αν η ΕΚΤ επιστρέψει ένα μέρος από τους τόκους που κερδίζει από τα ελληνικά ομόλογα που είχε αγοράσει σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή στη δευτερογενή αγορά; Θα το θέσει αυτό το θέμα ή για άλλη μια φορά θα είναι η ελληνική κυβερνητική πλευρά σε ένα ρόλο παθητικού αποδέκτη των όποιων προβληματισμών του κ. Άσμουσεν;»


Ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι ο κ. Άσμουσεν ζήτησε συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, αλλά αυτή η συνάντηση ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί λόγω της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα.

Σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής, έρχεται ο Α. Σαμαράς να αναδιπλωθεί όχι αλλάζοντας την πολιτική του, αλλά παγώνοντας το θέμα και θέλοντας να κερδίσει κάποιο χρόνο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι κάτω από την πίεση και τις αποτυχίες της εφαρμοζόμενης πολιτικής, το θέμα των πρόωρων εκλογών, είναι κάτι που υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση το απεύχεται, γιατί γνωρίζει ότι, παρά τα όσα κατά καιρούς προσπαθούν να δημιουργήσουν ως κλίμα και εικόνα, υπάρχει μια ισοδύναμη απήχηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάμε σε εκλογές, σημείωσε, η διαφορά θα είναι μεγάλη και η ήττα της ΝΔ θα είναι συντριπτική.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πώληση του 902 από το ΚΚΕ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Η αριστερά δια του ΚΚΕ πουλάει την άδειά της σε μια no name- off shore εταιρία. Είναι σαν ένας χριστιανός να πουλάει την ψυχή του στο διάολο για να το πω κι αλλιώς. Είναι πολύ σημαντικό και είναι μεγάλο το λάθος της ηγεσίας του ΚΚΕ, ένα όπλο που έχει η αριστερά σε αυτό το δύσκολο γι' αυτήν πεδίο των ΜΜΕ, σ' αυτό το αντίξοα διαμορφωμένο πεδίο των ΜΜΕ για τις απόψεις της, να το εκχωρεί και ελπίζω να μην έχει κι άλλες αθέατες πλευρές αυτή η πώληση και να είναι απλώς ένα λάθος κάτω από την πίεση των οικονομικών δυσκολιών του ΚΚΕ».

 defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου