Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

"ακροβατικές επιδείξεις δημοσιότητας"


κωστας παντελακηςΤου Κώστα Παντελάκη*

"Στο εκρηκτικό ύψος των 321 δισ. ευρώ ανέβηκε και πάλι το δημόσιο χρέος στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, ύψος μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, προτού ξεσπάσει η κρίση. Το χρέος επιβαρύνθηκε κατά 16 δισ. ευρώ εντός του 2013 και είναι υψηλότερο κατά 18 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δισ. ευρώ. Το ύψος του δανεισμού, μάλιστα, αγγίζει το 180% του ΑΕΠ. Με λίγα λόγια το δημόσιο χρέος είναι μεγαλύτερο από το 2009, χρονιά που μπήκαμε στη δίνη της κρίσης." ( το Βημα)
Κατηγορούν για φοροδιαφυγή την μαρίδα που “ευθύνεται” για συμμετοχή στο 10% της φοροδιαφυγής, οι καρχαριες πολιτικοι, οι τραπεζιτες και οι νταβατζήδες που η συμμετοχη τους ανέρχεται στο 90% του συνόλου της φοροδιαφυγής.

Και αυτό γιατι,οι πολιτικοί, πρεπει να έχουν άλλοθι και να λένε μαζί τα φάγαμε, εμείς ολόκληρο το βόδι και σεις μοιραστήκατε την ουρά, άρα ίση ευθύνη…
Οι πολιτικοι έχουν την λίστα των πραγματικών Μεγαλοφοροφυγάδων ενα χρόνο τώρα αχρησιμοποίητη, περιμένοντας προφανώς τη διαγραφή.
Τα ελλείμματα ειναι σωρρευτικά,δεν είχαμε πλεονασματικους προυπολογισμους τόσα χρόνια , μήπως περίμενε κανείς να απόπληρώνει η Ελλάδα το χρέος της όταν το ΑΕΠ κατέρρεε με πρωτοφανείς ρυθμούς.
Αν αφαιρέσουμε τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα μάλλον μας χρωστάνε και καμιά 300 δις.
Το μέλλον ανήκει στην Ελλάδα, έχουμε τεράστια κοιτάσματα απείραχτα.
Αυτό που μας έλειπε ανέκαθεν ειναι η ενότητα,να οργανωθούμε ως λαός και ως κράτος.
Αν περιμεναμε την πιό ”κατάλληλη στιγμή” για να εξεγερθούμε το 1821,απως συμβούλευαν οι γνωστικοί, σήμερα θα φορούσαμε τούρκικο φέσι.
Η ώρα θα είναι όταν εμείς αποφασίσουμε, οτι πιό κάτω δεν επιτρέπουμε πια να μας πάνε.

Κι έχουμε ήδη αργήσει ασυγχώρητα.


* Ο Κώστας Παντελάκης είναι πολιτευτής Χανίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου