Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

''ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ''...

 

 Απαράδεκτη και προσβλητική χαρακτηρίζει ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ την επίσημη απάντηση των Τιράνων για τα... επεισόδια και τους βανδαλισμούς στην Πρεμετή.

Η επίσημη ανακοίνωση της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι ενδεικτική του κλίματος διωγμού που δρομολογεί το επίσημο αλβανικό κράτος, μαζί με το παρακράτος του, στις περιοχές των Βορειοηπειρωτών, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Κουίκ και στο πλαίσιο αυτό καλεί την κυβέρνηση του Έντι Ράμα «να μην αυτογελοιοποιείται», γράφοντας στην ανακοίνωσή της «για πέτρα που...τινάχτηκε από...ρόδα αυτοκινήτου εναντίον των Ορθοδόξων πιστών και άλλα φαιδρά σχετικά».
Με αφορμή επίσης την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ο βουλευτής υπογραμμίζει πως «τα άγρια γεγονότα στη Πρεμετή, δεν είναι εσωτερική υπόθεση όταν πρόκειται για την Ορθοδοξία και την χουλιγκανική επέλαση ενός παρακράτους εναντίον μίας θρησκείας», συμπληρώνοντας στον ίδιο τόνο πως «τέτοιες σκέψεις, απόψεις και συμπεριφορές, δεν συνάδουν με ένα κράτος που θέλει να ενταχθεί στην οικογένεια της Ε.Ε..
Ο κ. Κουίκ δηλώνει ακόμη ότι αναμένει και την αντίδραση του ΥΠΕΞ - και προσωπικά του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου - στην επίσημη ανακοίνωση των Τιράνων. «Αν δεν αντιδράσει», σχολιάζει, «σημαίνει ότι αποδέχεται πλήρως τις θέσεις των Τιράνων, αδειάζοντας και τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και το τεράστιο εργο του».
Τέλος υπενθυμίζει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ήταν εκείνος που προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας για τις θαλάσσιες ζώνες, ενέργεια που, όπως επισημαίνει, χαροποίησε ιδιαίτερα την Άγκυρα


 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου