Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ποιοι και γιατί θέλουν να βγάλουν "λάδι" τον Γ.Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ;;

 


Θύελλα αντιδράσεων πυροδοτούν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί παραγραφής των αδικημάτων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Διαρροές προσπαθούν να προκαταλάβουν την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου,. τονίζοντας πως τα μέλη του Δικαστικού συμβουλίου έχουν ήδη συνταχθεί υπέρ της άποψης πως έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του πρώην υπουργού.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών στην ολομέλεια της Βουλής για παραπομπή του κ.Παπακωνσταντίνου στο ειδικό Δικαστήριο, ξαφνικά και απροσδόκητα αλλά καθόλου τυχαία σκάνε σαν ΒΟΜΒΕΣ σενάρια που επιχειρούν να βγάλουν λάδι τον πρώην υπουργό, ένεκα παραγραφής!!!!!!!!!!!!!!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, το Δικαστικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει για την υπόθεση Παπακωνσταντίνου ΔΕΝ έχει συνεδριάσει καν καιο ανακριτής δεν έχει στείλει καν την εισήγηση του …!!!
Το επιχείρημα πίσω από την παραγραφή!
Το επιχείρημα των κύκλων που μιλούν για παραγραφή των αδικημάτων του πρώην υπουργού, είναι ότι πως η Βουλή άνοιξε για μία μέρα μεταξύ των 2 εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και του  Ιουνίου 2012 και βάσει του Νόμου περί ευθύνης υπουργών ο κ.Παπακωνσταντίνου συνεχίζει την ζωή και την καριέρα του σαν να μην συνέβη τίποτα, χωρίς να πρέπει να λογοδοτήσει πουθενά !!!!!!
Συνταγματολόγοι: Δεν παραγράφεται ΤΙΠΟΤΑ
Την ίδια ώρα, έγκυροι Συνταγματολόγοι αντικρούουν το παραπάνω επιχείρημα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής για τα κακουργήματα Παπακωνσταντίνου.
 
Και ο βουλευτής της ΝΔ και έγκριτός νομικός Προκόπης Παυλόπουλος σε άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο, υποστηρίζει πως η Βουλή διατηρεί στο ακέραιο την δυνατότητα ποινικής δίωξης κατά του Γ.Παπακωνσταντίνου.
 
Τι έλεγε το πόρισμα της Προανακριτικής
Υπενθυμίζουμε πως το πόρισμα της Προανακριτικής που διερευνούσε τυχόν ποινικές ευθύνες  του κΠαπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ, αποδίδει στον πρώην υπουργού δύο κακουργηματικές κατηγορίες για απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου και ένα πλημμέλημα για παράβαση καθήκοντος ! 

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου