Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Του Παναγιώτη Λελιάτσου *

Η  Ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα της χώρας τα τελευταία 3 χρόνια ίσως περνά μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην μακραίωνη ιστορία της. Μια κρίση που δεν είναι καθαρά οικονομική όπως πολλοί θέλουν να μας την παρουσιάσουν είναι κυρίως κρίση αξιών και αρχών μιας κοινωνίας την οποία το σάπιο πολιτικό σύστημα την οδήγησε στα τάρταρα της παρακμής της σήψης και του ατομικισμού. Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι είναι για τα δύσκολα ότι αντέχει ότι μπορεί αργά η γρήγορα να βρει ξανά τον δρόμο του, ένα δρόμο όχι στρωμένο με χαλιά και ροδοπέταλα αλλά δύσβατο και ανηφορικό γιατί η αλλαγή της νοοτροπίας δεν είναι εύκολη γιατί το σάπιο και διεφθαρμένο αντέχει και έχει βαθιές τις ρίζες μέσα στην κοινωνία και το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο.
Οι αλλαγές αυτές για να έρθουν όμως πρέπει να υπάρξουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα συντελέσουν στην μεγάλη αλλαγή και ανατροπή των κακώς κειμένων της χώρας. Η αλλαγή θα έρθει μέσα από την κοινωνία γιατί αργά η γρήγορα ο Ελληνικός λαός από αίσθημα και μόνο αυτοσυντήρησης θα ψάξει τις υγιής δυνάμεις και σε αυτές θα δώσει την δύναμη και τις τύχες αυτού του τόπου.
Οι ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ένας νέος πολιτικός φορέας μια δύναμη ανθρώπων που βγήκαν μέσα από την κοινωνία που ανταμώσαμε από διαφορετικούς δρόμους και διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, η μόνη μας παρότρυνση ήταν καθαρά η αγάπη μας για την πατρίδα. Άνθρωποι καθημερινοί χωρίς πολιτικές εμπειρίες χωρίς πολιτικές εμπλοκές στα κέντρα αποφάσεων και εξελίξεων είμαστε Έλληνες καθημερινοί απλοί και πάνω από όλα τίμιοι που δεν βάλαμε τις καρέκλες την δόξα και το χρήμα πάνω από το εθνικό συμφέρον. Αυτό και μόνο αρκεί να γίνουμε μια δύναμη που θα λειτουργήσει ως καταλύτης αλλαγών του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Κάναμε λάθη και κάνουμε λάθη αλλά να ξέρετε πως για μας η πατρίδα είναι πάνω από όλα. Είμαστε μια δύναμη της σύνθεσης που ψάχνουμε να βρούμε τα κοινά μας στοιχεία αυτά που ενώνουν του Έλληνες και όχι οι διαχωριστικές γραμμές  του χθες. Είμαστε η δύναμη που θα βάλουμε οριστικά και αμετάκλητα την ταφόπλακα του εθνικού διχασμού στην χώρα αυτού που σήμερα κάποιοι τον επιδιώκουν για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα. Γι αυτό μας φοβούνται μας τρέμουν μας πολεμούν μας λένε γραφικούς ανύπαρκτους χωρίς ταυτότητα πολιτική χωρίς αύριο. Όμως ξέρουν πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Ελληνικός λαός για να δει ξανά φως στην καταχνιά που μας έφερε το πολιτικό σύστημα της χώρας και δεν είναι άλλος από αυτόν της σύνθεσης, μόνο όλοι μαζί θα αναστήσουμε ξανά την χώρα. Ξέρουμε πως ο Ελληνικός λαός απαιτεί πολλά από εμάς ξέρουμε πως τα αυτιά του και τα μάτια του είναι στραμμένα επάνω μας ξέρουμε ότι έχει μεγάλες προσδοκίες και περιμένει από εμάς να αγωνιστούμε μέχρι τέλους και να μην τον προδώσουμε ποτέ. Να είναι σίγουρος όμως πως ότι λέμε ισχύει για πάντα και θα το αποδεικνύουμε μέχρι τέλους . Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε.


*Ο Παναγιώτης Λελιάτσος είναι πολιτευτής Έβρου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου