Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΜΠΑ; Ο "ΟPINION MAKER" ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΩΝ "ΝΕΩΝ" ΣΕ ΝΤΑΛΑΒΕΡΙ-ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΣΤΕΛΙΟ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ; Ο ΙΔΙΟΣ Ή Ο ΣΩΣΙΑΣ ΤΟΥ;

stavridis1 


Μία από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε σήμερα στο Κολωνάκι στο τετ-α-τετ που είχαμε με τον κύριο Στέλιο Σταυρίδη, εμφανίζει πρόσωπο δίπλα του που ομοιάζει καταπληκτικά με τον δημοσιογράφο των "ΝΕΩΝ" και αγαπημένο φίλο του Σταύρου Ψυχάρη, Γιώργο Παπαχρήστο. Ο δημοσιογράφος που σε πολλά site εμφανίζεται ως προπαγανδιστής του Μνημονίου 1, προφανώς ήταν μαζί του(εαν δεν έχουμε να κάνουμε με τον σωσία του)προφανώς για συγκεκριμένη αποστολή.
Μία από αυτές που συνηθίζει όπως τον καλό καιρό που εναντιωνόταν και αντιμαχόταν τον Κ.Καραμανλή κλπκλπ.
Για τον κ.Παπαχρήστο έχουν γραφεί "διθύραμβοι".
"Και ο Γιώργος Παπαχρήστος συγκαταλέγεται στους λεγόμενους «σωματοφύλακες» του Ευάγγελου Βενιζέλου που εξαπολύουν συχνά-πυκνά επιθέσεις σε βάρος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος υποστηρίζει το μνημόνιο για την τιμή των κεκτημένων της εποχής (εκσυγχρονιστικού) ΠΑΣΟΚ, ήταν εκείνος που είχε ανακαλύψει χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα από τον μεγαλύτερο κερδοσκόπο στον κόσμο, τον Τζορτζ Σόρος. Είναι ο ίδιος που είχε ανακαλύψει δήθεν πολιτική απόφαση της Κουμουνδούρου να «κατεβάσει» ως υποψήφιο δήμαρχο την Γιάννα Αγγελοπούλου.
Στην πρώτη περίπτωση είχε επικαλεστεί δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού. Όμως, είχε παραλείψει να αποκαλύψει ποιος ήταν εκείνος ο οποίος είχε πληροφορήσει σχετικά το γερμανικό περιοδικό και τον οποίο ο κ. Παπαχρήστος τον γνωρίζει πολύ καλά. Εξάλλου πάντοτε η άποψη του ξένου Τύπου διοχετεύεται με μεγαλύτερη ευκολία ως αξιόπιστη από τα ΜΜΕ της διαπλοκής.
Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Γιώργος Παπαχρήστος και κυρίως οι εργοδότες τους έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν για την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσει όρους διαφάνειας στο πεδίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυρίως θα απαιτήσει από τους καταληψίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες. Είναι προφανές ότι φοβούνται το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όσο, βέβαια, παραμένει στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας η κυβέρνηση Σαμαρά, οι μεγαλοεκδότες και οι μεγαλοκαναλάρχες, κυρίως οι κάτοχοι των χρεοκοπημένων ΜΜΕ και των τηλεοπτικών συχνοτήτων, οι κάτοχοι δηλαδή των οργανισμών της "θεσμικής ενημέρωσης" λαμβάνουν τεράστια δάνεια από τις τράπεζες σε εποχές κρίσης για να διαδραματίζουν το ρόλο των ντελάληδων της μνημονιακής πολιτικής και μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες, έχοντας στήσει κάποιοι από αυτούς "αντίσκηνα" έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Όμως στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ενίοτε, οι opinion makers, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για τα συμφέροντα του Σταύρου Ψυχάρη ασκούν κριτική στους δανειστές και στους Ευρωπαίους. Ποιος δεν θυμάται άραγε τον Αντώνη Καρακούση της εφημερίδας «Το Βήμα» να διερωτάται ««Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι;», όταν αφού η κυβέρνηση Σαμαρά είχε υπερψηφίσει νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού, οι δανειστές δεν απελευθέρωναν τη δόση το φθινόπωρο του 2012, την εκταμίευση της οποίας οι εγχώριοι μνημονιακοί θιασώτες χρησιμοποιούσαν ως εργαλείο για να εκβιάζουν την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.
Φυσικά το άγχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη δεν είχε να κάνει με την πορεία της οικονομίας της χώρας ή με κάποια χρήματα που δήθεν θα διοχετεύονταν για τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Το μεγάλο άγχος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αλλά και άλλων οργανισμών είχε να κάνει με τα χρήματα που θα προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διαδικασία στην οποία είχαν στηρίξει πολλές από τις ελπίδες τους οι ηγεσίες των χρεοκοπημένων εκδοτικών συγκροτημάτων. Κυρίως, όμως, ο φόβος τους είχε να κάνει με την διάθεση των δανειστών αλλά και κάποιων «συστημάτων» και «υποσυστημάτων» του εξωτερικού να διαλύσουν την «ντόπια διαπλοκή» και να εγκαταστήσουν νέο, ξενοκίνητο και πλήρως καθοδηγούμενο από τους δανειστές επιχειρηματικό – εκδοτικό σύμπλεγμα συμφερόντων.
Για τον κ.Παπαχρήστο και εδώ:
http://olympia.gr/2012/03/05/karamanlis-6/

Ήταν λοιπόν ο σωσίας του δίπλα στον Στέλιο Σταυρίδη ή ο ίδιος; Ιδού το big θέμα. Και εαν ναι γιατί; Για την ευλογιά και την μετάληψη του Ψυχάρη;

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου