Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Α. Σαμαράς: Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την οικονομία (Βίντεο)

Α. Σαμαράς: Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την οικονομία (Βίντεο)
«Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την οικονομία, συμφωνούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του στα εγκαίνια της 78ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
«Η μάχη για την εξωστρέφεια αρχίζει από εδώ, από την Θεσσαλονίκη. Δεν διαπραγματευόμαστε την ταυτότητα της Μακεδονίας», είπε ο πρωθυπουργός»
«Στο μέλλον η Ελλάδα θα γίνει ακόμα πιο υπολογίσιμη και ακόμα πιο ισχυρή», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η οικονομία μετά από εξι χρόνια ύφεσης αλλάζει σελίδα, γίνεται και πάλι ανταγωνιστική».
Αναφερόμενος στη «μάχη» που δίνει η κυβέρνηση για να χτίσει «τη νέα Ελλάδα του αύριο», υπογράμμισε ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί συμφωνούν πως το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για τη χώρα μας.

«Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα»
Ο Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα απ΄ ό,τι συμφωνήθηκε ήδη μια νέα μετρολογία δεν την αντέχει η χώρα».
Φέτος οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες ήταν δυσβάσταχτες, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα, καθώς θα ζητηθούν λίγα από πολλούς, ανάλογα με τις δηλώσεις του καθενός.
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα- εφόσον δούμε πόσο είναι- θα διατεθεί για την ανακούφιση χαμηλοσυνταξιούχων, έστολων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Δήλωσε πως ο στόχος του είναι ο ενιαίος φόρος για τις επιχειρήσεις με συντελεστή 15%. Επέμεινε στο ότι θα επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από το Μνημόνιο, λέγοντας ότι το πρώτο επτάμηνο του 2013 υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα 1,1 δισ. ευρώ.
Για το χρέος είπε ότι η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση που έγινε ποτέ, χωρίς να συμβεί χρεοκοπία, και είναι μικρό το ποσό που χρειάζεται για να γίνει βιώσιμο.
«Προφήτης της καταστροφής» ο ΣΥΡΙΖΑ
Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συμπεριφέρεται σαν «προφήτης της καταστροφής, αμφισβητεί τα πραγματικά στοιχεία και επικαλείται ψεύτικα. «Δεν βλέπω την ανεργία, δεν νιώθω τον πόνο;», είπε. «Ακριβώς αυτό είναι που πολεμώ, ανεργία λέγεται, φτώχεια λέγεται, ανασφάλεια».
Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, «ανυπόφορο λαϊκισμό» και σημείωσε: «Έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα».
Καταφέρθηκε, επίσης εναντίον των «δύο άκρων», λέγοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει η προκοπή του τόπου. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ψέματα» όσα λέγονται ότι θα χρειαστούν είκοσι ή περισσότερα χρόνια για να επανέλθει η Ελλάδα στα προ της κρίσης επίπεδα και σημείωσε πως υπάρχουν υπολογισμοί σύμφωνα με τους οποίους αυτό θα γίνει γύρω στο 2020, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και μια σειρά θετικοί παράγοντες που μπορεί να επισπεύσουν αυτή την εξέλιξη.


www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου