Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Διεθνείς επαφές και συναντήσεις του Ν. Μαριά στο Παρίσι

Διεθνείς επαφές και συναντήσεις του Ν. Μαριά στο Παρίσι
Σημαντικές διεθνείς συναντήσεις με Ευρωπαίους Βουλευτές και ακαδημαϊκούς είχε χθες στο Παρίσι ο Νότης Μαριάς στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σ.Ε.).
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τον Βρετανό Βουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Christopher Chope με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου πολιτικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία των δύο πλευρών στο πλαίσιο της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων αλλά και της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σ.Ε.) στην οποία συμμετέχουν οι δύο άνδρες.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τον Βρετανό Βουλευτή Robert Neill μέλος επίσης της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την τακτική των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών ενόψει των επερχόμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τέλος ο Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τον J.P. Jacque και τον T. McGonagle καθηγητές του Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και του Άμστερνταμ αντίστοιχα με τους οποίους συζήτησε το δικαίωμα στην ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών ενόψει μάλιστα της συζήτησης που έχει ανοίξει στο πλαίσιο του Συμβούλιου της Ευρώπης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Διασυνοριακή Τηλεόραση.





newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου