Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Και η Μπακογιάννη αδειάζει το Στουρνάρα για το φόρο στο πετρέλαιο


ntora
Μπακογιάννη: Κακώς διέψευσε τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο ο Στουρνάρας

«Λάθος η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά μας έχει επιβληθεί γιατί οι ξένοι σου λενε δεν πλήρωνες φόρους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κακώς διέψευσε τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Έκανε επίσης λόγο για λάθος φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο μας έχει επιβληθεί, και για ερώτησή της σχετικά με τη σύμβαση για τα λαχεία που έμεινε αναπάντητη.Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε για τη φορολογία ότι «σίγουρα δεν αντέχει άλλο ο πολίτης. ΦΑΠ 2011, ΦΑΠ 2012 και χαράτσι, όπως και να το βάλει, και με δόσεις, και με κάρτα, όπως και να το βάλει, είναι στα όρια του».


«Κάνω μάχη για το φόρο πετρελαίου. Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα εισπραχθεί λόγω έλλειψης κατανάλωσης. Κακώς διέψευσε ο κ. Στουρνάρας ότι δεν θα μειωθεί ο φόρος. Η χώρα χρειάζεται πραγματική φορολογική επανάσταση, φόροι ανάλογα με τα εισοδήματα (…) Θα πιέσω για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο με όλες μου τις δυνάμεις» τόνισε.

«Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη της φοροδιαφυγής αλλά πώς αν βλέπουμε ακόμη περιπτώσεις ακραίας φοροδιαφυγής; Πρέπει να ζητάμε αποδείξεις. Ο φόρος της εστίασης έπεσε, ωστόσο η αγορά δεν έχει ανταποκριθεί στο σημείο που έπρεπε να ανταποκριθεί» σημείωσε η βουλευτής.

Όσον αφορά τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, τη χαρακτήρισε ως λάθος, διευκρινίζοντας όμως ότι μας έχει επιβληθεί «γιατί οι ξένοι σου λενε δεν πλήρωνες φόρους». «Αυτό έχει επιφέρει πραγματικά βίαιες αντιδράσεις, με τα γνωστά υποζύγια μισθωτούς και συνταξιούχους. Άνεργο νέος με 700 ευρώ έχει ακίνητο κληρονομιά και πρέπει να πληρώσει φόρους» τόνισε.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι πρέπει να κερδηθεί η μάχη της φοροδιαφυγής. «Πρέπει να βάλουμε ιδιώτες λογιστές στο φορολογικό μηχανισμό. Χρειαζόμαστε 500 νέα παιδιά με πλάκα τα γαλόνια και με πτυχία να μπουν στο φορολογικό μηχανισμό και να κάνουν δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έκανα ερώτηση για τη σύμβαση για τα Λαχεία και δεν πήρα ποτέ απάντηση, και μετά ζήτησα την αντικατάστασή μου από την επιτροπή Οικονομικών για να μην προκαλέσω πρόβλημα» σημείωσε, προσθέτοντας με νόημα ότι «οι βουλευτές δεν είναι πιόνια».

Η βουλευτής δήλωσε ότι τα μνημόνια έχουν αδυναμίες, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι λάθος η συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας εφόσον το υφιστάμενο πακέτο είναι σε ισχύ. Πρόσθεσε ότι πρέπει να πιέσουμε την τρόικα σε ό,τι είναι λάθος.

«Τα καλά νέα είναι το πλεόνασμα ελπίζουμε να παει μέχρι τέλους του χρόνου έτσι. ώστε να μπούμε στο έρημο το 2014 με κάποιες καλύτερες συνθήκες» τόνισε η βουλευτής.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου