Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τι Στουρναρας, τι Στουρναρι






Του Γιάννη Λαινιώτη
Μήπως από δω και πέρα πρέπει να το λέμε; Τι Στουρνάρας, τι Στουρνάρι!
Η πραγματική οικονομία έχει διαλυθεί, η ελληνική κοινωνία έχει ισοπεδωθεί, αλλά το σημαντικότερο ανδρείκελο της τρόικας, που ακούει στο όνομα Ιωάννης Στουρνάρας, συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό.
Ή μάλλον, νομίζει ότι συνεχίζει να τον εμπαίζει.
Με το ΔΝΤ να ομολογεί και να παραδέχεται ευθαρσώς ότι απέτυχε στην Ελλάδα, με την κοινή παραδοχή ότι το περιβόητο πρόγραμμα δεν βγαίνει και με το δημόσιο χρέος να αυξάνεται συνεχώς, αντί να μειώνεται, ο αχυράνθρωπος της τρόικας επιμένει να μιλάει για ανάπτυξη και να μας λέει και από πάνω ότι κάποιοι δεν θέλουν να σωθούμε!
Και το λέει αυτός που βυθίζει καθημερινά όλο και περισσότερο τη χώρα και γονατίζει στα όρια του εξευτελισμού τον ελληνικό λαό, κατ’ εντολή των αφεντικών του, και ακολουθώντας πιστά τις καταδικαστικές και αποτυχημένες συνταγές τους!
Τελικά, μήπως κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα από το χάρτη και ο Στουρνάρας είναι ο άνθρωπος τους; Μήπως, δηλαδή, είναι γι’ αυτούς ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση;
Και πώς αλλιώς, εκτός των άλλων, μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο δήθεν πρωθυπουργός της χώρας ανέθεσε στο ανδρείκελο της τρόικας την δήθεν διαπραγμάτευση των επόμενων ημερών που θα επιφέρει και το αναπόφευκτο τέλος τους; Κι αυτό γιατί ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες, όλους, «Yes Men» και «Στουρνάρια»!
Τελικά, εάν υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι βαλτός, μιλάμε για την πιο βολική εκδοχή για τα όσα κάνει. Γιατί εάν δεν είναι βαλτός και όλα όσα πράττει τα κάνει συνειδητά και τα πιστεύει, τότε δεν πρέπει να μιλάμε πλέον για Στουρνάρα, αλλά για… Στουρνάρι!
Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, αφού ως γνωστόν η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη! Είναι άλλο, όμως, κάποιος να είναι βλάκας για τον εαυτό του, και άλλο με τη βλακεία του να παίρνει στο λαιμό του μια ολόκληρη χώρα και τον λαό της, πιστεύοντας και από πάνω ότι εκτελεί εθνική αποστολή! Βρε, ουστ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου