Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτογενές πλεόνασμα...



Του Κώστα Παντελάκη*

Ακριβώς την ίδια τακτική ,ακολουθούσε και ο Χότζας απέναντι στο γαϊδούρι του,το αφιλότιμο αντί να χειροκροτεί αιωνίως τον Χότζα, πήγε και πέθανε από την πείνα.
Το περιώνυμο “πρωτογενές πλεόνασμα”, μπορεί μεν να φαίνεται εφικτών λογιστικώς, πλην, διερωτώμαι κατά πόσο τούτο θα είναι και πραγματικό, εάν αναγκαζόταν η Κυβέρνησή να αποπληρώσει μέρος των υπέρογκων χρεών του Κράτους προς τρίτους!
Νομίζετε ότι οι όποιες αγορές δεν γνωρίζουν τη μορφή του “πλεονάσματος”;
Δεν γνωρίζουν ότι το “πλεόνασμα” των 2-2,5 δις αντιστοιχεί σε εσωτερικό χρέος προς ιδιώτες ύψους 6,5 δις;;;;;Άρα, ομιλούμε για “μαγειρείον”, που όμως ευκόλως θα κατακρημνιστεί από την τρόικα, που δεν “μασάει” απ αυτά.

Με επιτόκια στο 8-10% δεν δίνεις μακροχρόνια λύση στο πρόβλημα .
Αν βγούμε στις αγορές με δεκαετές ομόλογο για κάθε 1000ευρώ που δανειζόμαστε τώρα, πρέπει να αποπληρώσουμε 1900ευρώ στα 10έτη.
Πριν από την κρίση για κάθε 1000ευρώ που δανειζόμασταν πληρώναμε πίσω 1300ευρώ.
Όσο για την αναδιάρθρωση, την όποια, μετά της εκλογές στην Γερμανία, τούτο είναι ο απόλυτος γρίφος, η λύση του οποίου ενδεχομένως επιφέρει ανατρεπτικές τάσεις στην χώρα!
Το σίγουρο είναι ότι ο κ.Σαμαράς ,θα προχωρήσει σε Εκλογές, για να πάει (;;;;;) σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, με νωπή, νωπότατη (!) εντολή.


* ο Κώστας Παντελάκης είναι πολιτευτής Χανίων με τους Αν.Ελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου