Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

«Σφαγή» Ρωσίας - Βρετανίας για το «μικρό νησί που δεν ακούει κανείς»

sfagh-rwsias-bretanias-gia-to-mikro-nhsi-poy-den-akoyei-kaneis 

Ομπάμα-Πούτιν αναμενόταν να συγκρουστούν σφορδρά στις εργασίες της G20, για το θέμα της Συρίας, όμως η άγρια κόντρα σημειώθηκε ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο και τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ εξαπέλυσε «πυρά» κατά των Βρετανών, συμμάχων των Αμερικανών, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. «Και τι είναι η Βρετανία; Ένα μικρό νησί που κανείς δεν του δίνει σημασία εκτός από τους ολιγάρχες που έχουν αγοράσει την Τσέλσι» φέρεται να είπε. 
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον επεφύλασσε εξίσου σκληρή απάντηση προς το Κρεμλίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. «Μπορεί να είμαστε ένα μικρό νησί, αλλά εμείς σώσαμε την Ευρώπη από τον φασισμό, καταργήσαμε τη δουλεία και εφήυραμε τα περισσότερα απ’ όσα άξιζαν να εφευρεθούν» είπε χαρακτηριστικά στη Σύνοδο στην Αγία Πετρούπολη. 
«Η τέχνη, τα αθλητικά, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, η μουσική και ο στρατός κάνουν τη Βρετανία ένα από τα μεγαλύτερα κράτη του κόσμου. Μπορεί η Βρετανία να είναι ένα μικρό νησί αλλά προκαλώ οποιονδήποτε να βρει μια χώρα με πιο περήφανη ιστορία και μεγαλύτερη καρδιά» είπε ο Κάμερον. 
«Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα κάνουμε σαν μικρό νησί, ένα νησί που έχει την έκτη μεγαλύτερη οικονομία, τον τέταρτο καλύτερα χρηματοδοτούμενο στρατό, μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς διπλωμάτες» πρόσθεσε. 
Σημειώνεται ότι χθες, ο βρετανός πρωθυπουργός, κατά την άφιξή του στη ρωσική πόλη έκανε λόγο για στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ότι το καθεστώς Άσαντ επιτέθηκε με χημικά την 21η Αυγούστου.
Την ώρα που Μόσχα και Λονδίνο διαπληκτίζονται λεκτικά, Κρεμλίνο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανταλλάσσουν επιθετικές δηλώσεις, σχετικά με τους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι για τις επιθεσεις της 21ης Αυγούστου. Μια ωραία ατμόσφαιρα.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου