Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Εκρηκτικό μείγμα στο νέο κόμμα που έρχεται

Πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, αλλά και στελέχη της Αριστεράς ενώνουν τις δυνάμεις τους


Νέο κόμμα στον ορίζοντα από στελέχη τα οποία προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς χώρους. Πρόκειται για πρώην βουλευτές οι οποίοι έχουν θητεύσει κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ αλλά και προσωπικότητες που έχουν περάσει από την άκρα Αριστερά σε άλλες πιο εθνικοπατριωτικές θέσεις. Το μείγμα είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό καθώς οι πληροφορίες του «Secret» αναφέρουν πώς ανάμεσά τους είναι:
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός, το λεγόμενο «Πατριωτικό Μέτωπο» με τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, την Ουρανία Παπανδρέου και άλλους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Καραμπελίας, εκδότης του περιοδικού ΑΡΔΗΝ, ενώ οι διαμορφωτές του μετώπου προσέγγισαν και τον ιδρυτή του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη.





parapolitika.gr

1 σχόλιο:

  1. Απάντηση της Κίνησης Πολιτών Άρδην στο παραπάνω δημοσίευμα:

    Πριν από μερικές μέρες, πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα στην ιστοσελίδα parapolitika.gr, ότι ο Γ. Καραμπελιάς θα συμμετάσχει σε νέο πολιτικό σχήμα με… πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ (Αλ. Χρυσανθακόπουλο), του ΠΑΣΟΚ (Π. Κρητικό) και ενέπλεξαν και τον Μ. Χαραλαμπίδη.
    Φαίνεται πως οι ανώνυμοι συντάκτες του σχολίου έχουν την εντύπωση πως… η Πρωταπριλιά γιορτάζεται στις αρχές Σεπτέμβρη. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το ουρανοκατέβατο σενάριο, το οποίο είναι ακραίο αποκύημα της φαντασίας, και κυκλοφορεί εσχάτως από διάφορα παπαγαλάκια.
    Σκοπός τους, να ναρκοθετήσουν την απόπειρα πολιτικού μετασχηματισμού του χώρου περί το Άρδην, και χρεώνοντάς του τερατολογίες σαν τις παραπάνω να κατασκευάσει μια εικόνα ότι θα είναι «μια από τα ίδια», αλλά και τυχοδιώκτες σαν τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι οποίοι εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα από την μνημονιακή κωλοτούμπα του αρχηγού τους και αναζητούν τώρα να αναβαπτιστούν σε αγωνιστικές κολυμβήθρες.
    Πληροφορούμε όλους αυτούς τους πρόθυμους παπαγάλους, ότι ο χώρος του Άρδην έχει κάνει πολύ συστηματική δουλειά οραματικής διαμόρφωσης τις τελευταίες δύο δεκαετίες για να την… κάψει σε ευκαιριακούς σχηματισμούς και ενώσεις με σκοπό το… ρεσάλτο στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
    Το εγχείρημα που προσπαθούμε να χτίσουμε έχει πίσω του πολύ μόχθο, ιδρώτα και κόπο και δεν είναι δυνατόν να σπαταληθεί σε ανούσιους παραγοντισμούς. Επειδή ακριβώς, σεβόμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα την δική μας δουλειά, θα κοιτάξουμε όσο περνάει από το χέρι μας, το πολιτικό εγχείρημα να στέκεται στο ύψος της πνευματικής συμβολής του χώρου: Να καινοτομεί εισάγοντας το οραματικό προβάδισμα στην πολιτική, αλλά και να πραγματώνει την δημοκρατία που ευαγγελίζεται «εδώ και τώρα» μέσα στους ίδιους τους μηχανισμούς και τις πολιτικές του δομές –πράγματα που έρχονται σε κάθετη ρήξη με τον παραγοντισμό και την πολιτική ως συναλλαγή, αντιλήψεις που προσπαθεί να μας καταλογίσει τούτο το ανώνυμο δημοσίευμα (και πολλά άλλα κακόβουλα, που σίγουρα θα ακολουθήσουν).
    Αν υπάρξει προοπτική, ευκταία –γιατί όχι;, ευρύτερης συνεργασίας και συνδιαμόρφωσης αυτή θα βασίζεται σε αρχές, στο περιεχόμενο και σε ιδεολογική βάση, ενώ θα έχει ως πρωταρχική προϋπόθεση να ξεκινάει «από τα κάτω προς τα πάνω», δηλαδή να είναι μια ειλικρινής όσμωση συλλογικών δυνάμεων, και όχι μια Ένωση Καπετανάτων.
    Όσο για τον ίδιο τον Γ. Καραμπελιά έρχεται από πολύ μακριά, μέσα από την μεταπολεμική ιστορία των κινημάτων χειραφέτησης του ελληνικού λαού κουβαλώντας μεγάλο πνευματικό έργο και βαρύ ηθικό ανάστημα. Δεν είναι δυνατόν να τα ευτελίσει όλα αυτά, τώρα, μετά από τέτοια διαδρομή, «για ένα πουκάμισο αδειανό…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή