Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ραχήλ Μακρή : «Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ»


Οι κύριοι Σαμαράς και Στουρνάρας προαλείφουν για την θέση του ανώτατου εκποιητή τον Στέλιο Σταυρίδη. Αναλυτικότερα η πολιτική βούληση της Συγκυβέρνησης προορίζει για τη θέση του επικεφαλή του ταμείου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας ΤΑΙΠΕΔ, τον άνθρωπο στον οποίο πρόσφατα είχε ανατεθεί η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το βιογραφικό του κυρίου Σταυρίδη περιλαμβάνει το ξεπούλημα της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ – Ηρακλής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ιταλικό όμιλο Καλτσεστρούτσι.
Δεν ξεχνούμε ότι αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς ο Στέφανος Μάνος πούλησε την κερδοφόρα ΑΓΕΤ με το επιχείρημα ότι αν παρέμενε στο δημόσιο θα έπαυε να έχει κερδοφορία. 
Με την πάροδο των ετών αποκαλύφθηκε με σειρά δικαστικών ερευνών ότι η μαφία ασκούσε έλεγχο στην Καλτσεστρούτσι και η ιταλική αστυνομία συνέλαβε κάποια στιγμή τέσσερα διευθυντικά στελέχη της με την κατηγορία ότι ήταν στην υπηρεσία της ιταλικής μαφίας. Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ποντίκι της 27ης Σεπτεμβρίου 2012: «Η κυβέρνηση ισχυριζόταν τότε ότι η επιλογή των Ιταλών έγινε με στόχο η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία να μην καταλήξει στους βασικούς ανταγωνιστές της, που τότε ήταν η γαλλική Lafarge και ισχυρές βιομηχανίες από τη Βόρεια Αμερική. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ιταλικός όμιλος κατέρρεε οικονομικά και έβαλε πωλητήριο στην ΑΓΕΤ, η οποία εξαγοράστηκε από την κοινοπραξία Blue Circle, η οποία λίγο αργότερα πουλήθηκε στη γαλλική Lafarge. Έτσι, την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία «ρούφηξε» ο βασικός ανταγωνιστής της και σήμερα αποτελεί μία μικρή θυγατρική του γαλλικού ομίλου, με συρρικνωμένη την παραγωγή και λειτουργώντας περισσότερο ως εμπορικό υποκατάστημα… Μάλιστα, ο όμιλος μετονομάζεται σταδιακά και παίρνει το όνομα της “μητρικής”, για να σβήσουν οριστικά οι μνήμες από την άλλοτε κραταιά τσιμεντοβιομηχανία».
Σήμερα ο κύριος Στουρνάρας, συνιδρυτής της ΜΚΟ «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ» με τον Στέφανο Μάνο, τοποθετεί τον κύριο Σταυρίδη νέο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και προτείνεται στη γενική συνέλευση των μετόχων για Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ o κύριος Αντώνης Βαρθολομαίος ο οποίος μέχρι σήμερα αποτέλει μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Το ΒΗΜΑ στης 18 Ιουλίου 2011 ο κύριος Αντώνης Βαρθολομαίος είναι εξάδελφος του πρώην και ήδη θανόντος Ιωάννη Βαρθολομαίου, Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας και μετέπειτα Διοικητής του ΙΚΑ. Μάλιστα ο συγκεκριμένος μετά τις εκλογές του 2004 είχε αναλάβει διευθύνων σύμβουλός της ΕΥΔΑΠ.
Εάν αληθεύουν τα ανωτέρω δημοσιεύματα καθίσταται πρόδηλο ότι τα κομματικά πιστοποιητικά αποτελούν το κύριο κριτήριο τοποθέτησης στις θέσεις του Κρατικού μηχανισμού. Οι έννοιες αξιοκρατία και διασφάλιση δημόσιο συμφέρον αποτελούν άγνωστες λέξεις για την Συγκυβέρνηση, της οποία το μόνο μέλημα αποτελεί η εξαργύρωση γραμματίων κομματικής αφοσίωσης.
Ως Τομεάρχης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μαζί με την Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κυρία Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα καταθέσαμε την 3247/22.10.2012 Ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του κυρίου Σταυρίδη ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ και η μόνη απάντηση που λάβαμε εκτός από την περιγραφή της διαδικασίας τοποθέτησης είναι ότι ο εν λόγω κύριος έχει σπουδάσει στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης και έχει πλούσια εμπειρία στην διοίκηση επιχειρήσεων. Τα ανωτέρω στοιχεία μορφοποιούν την πλούσια αυτή εμπειρία.

exomatiakaivlepo.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου