Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Άρχισε πάλι τις παπαρολογίες-Σαμαράς: «Έχουμε σταθεροποιήσει την οικονομία, ανάκαμψη από το 2014»



samaras-exoyme-statheropoihsei-thn-oikonomia-anakampsh-apo-to-2014
Με ομιλία του στο πανίσχυρο λόμπυ Hellenic Initiative (Πρωτοβουλία για την Ελλάδα), ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε το δεύτερο, μέσα σε δύο μήνες ταξίδι του στις ΗΠΑ.
Παρουσιάζοντας το χαρτί της σταθερότητας, οικονομικής και πολιτικής, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους δισεκατομμυριούχους ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες που πλήρωσαν από 50.000$ έως 100.000$ για μια θέση στη συγκεκριμένη εκδήλωση, να συσπειρωθούν για να εισρεύσουν στη χώρα μας κεφάλαια για επενδύσεις.
Στο πλαίσιο της σταθερότητας μάλιστα, ο κ. Σαμαράς, επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να συγκρουστεί με το νεοναζισμό, «συντρίψαμε τους νεοναζί, σύμφωνα με τα δημοκρατικά πρότυπα και με το γράμμα του νόμου» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι υποχωρεί ραγδαία η επιρροή τους, την ώρα που και ο λαϊκισμός σταματά να κερδίζει έδαφος, όπως είπε, εκφράζοντας και τη βεβαιότητα ότι θα χάσει και τη λαϊκή στήριξη.

«Είναι ντροπή να παρακολουθείς μια νεοναζιστική ομάδα να κερδίζει έδαφος σε μια χώρα, που πριν μισό αιώνα, έχασε το 10% του πληθυσμού της κατά τη ναζιστική κατοχή. Είναι ντροπή, αλλά είναι και μια προειδοποίηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Στο επίσημο λανσάρισμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, με τίτλο «Επενδύουμε στο μέλλον τη Ελλάδας», μίλησε και ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, ο οποίος επαίνεσε τον πρωθυπουργό για τα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής προσπάθειας.

Τα αποτελέσματα αυτά παρουσίασε στους ελληνοαμερικανούς κροίσους ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ως το βασικό κριτήριο, που θα ληφθεί υπόψη από όλους για την επιτυχία του προγράμματος.
«Η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα ως το τέλος του έτους για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ προσδιόρισε χρονικά την ανάκαμψη για το 2014: «τώρα έχουμε καλά νέα, η ανάκαμψη θα ξεκινήσει το 2014, μετά από έξι χρόνια πολύ βαθιάς κρίσης, οι αγορές μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, τόσο από την άποψη της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όσο και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έχουμε «στρίψει το πλοίο» και έχουμε αντιστρέψει την τάση», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «έχουμε σταματήσει να «πέφτουμε» και έχουμε αρχίσει ήδη την άνοδο. Έχουμε σταθεροποιηθεί την οικονομία μας και έχουμε αρχίσει να πηγαίνουμε προς τα πάνω».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις προοπτικές του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στο Ισραήλ. Η Μεσόγειος χρειάζεται μια συμμαχία σταθερότητας, είπε ο πρωθυπουργός  στη συνεργασία που επιδιώκει να υπάρξει μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, κυρίως για τα ενεργειακά.
Στην εκδήλωση του Hellenic Initiative, την οποία παρουσίασε ο συμπαρουσιαστής της δημοφιλούς πρωινής εκπομπής “Good morning America” Τζορτζ Στεφανόπουλος, παραβρέθηκαν προσωπικότητες όπως ο δισεκατομμυριούχος, Τεντ Λέονσις, αντιπρόεδρος της AOL και ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA Washington Wizards, ο δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης και πολλοί άλλοι ζάπλουτοι επιχειρηματίες της ομογένειας, ενώ συγκεντρώθηκαν συνολικά 1,9 εκ ευρώ.


Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε γεύμα εργασίας με τον γνωστό Andrew Liveris της Dow Chemical, στο οποίο παρακάθισαν και οι επικεφαλής αμερικανικών κολοσσών, όπως της MasterCard, της Time Warner, της Johnson & Johnson, της IBM, της AT&T (τηλεπικοινωνίες), της Mcgraw Hill (εκδοτικός κολοσσός), της Honeywell και της ADM (κατασκευαστής μικροεπεξεργαστών), με κύριο μενού τις επενδύσεις στη χώρα μας.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου