Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ἦταν πολὺ βιαστική, μὰ πάρα πολὺ βιαστικὴ ἡ κυβέρνησις τῶν μνημονίων.

Ήταν πολύ βιαστική. Μα, πάρα πολύ βιαστική η κυβέρνηση των μνημονίων κι έκανε λάθη, πολύ σοβαρά κι ανεπανόρθωτα λάθη που θα τα πληρώσει με υψηλό τόκο από τούδε μέχρι τις εκλογές, και ακόμα πολύ παρά πέρα. Μαζί με την κυβέρνηση θα πληρώσει και η αριστερά που χόρεψε μαζί της, 
και που διεύθυνε και την χορωδία των ΜΜΕ. Διότι καθώς βγαίνουν οι χρυσαυγίτες από της φυλακής τα σίδερα χρισμένοι ως λεβέντες – μαζί τους απελευθερώνεται και το Τζίνι ανατροπής των πάντων. Η αυτοκαταστροφική βιασύνη της κυβέρνησης πιθανότατα οφείλετο στην πρόθεση του Σαμαρά να γδάρει την Χ.Α. και να την προσφέρει σαν χρυσόμαλλο δέρας-δώρο στους Εβραίους με την επίσκεψή του στην Αμερική. 



Όμως, “όποιος βιάζεται σκοντάφτει” λέει ο λαός. 

Τέτοια πτώση παθαίνει όποιος νομίζει πως μπορεί να αυθαιρετεί εκ του ασφαλούς αυταπατώμενος πως δεν θα πληρώνει ποτέ τις ζημιές που κάνει. Το ίδιο λάθος κάνουν όλοι οι εξουσιαστές. Παρακολουθείστε τα λάθη που θα κάνουν ένας-ένας: ο Βενιζέλος, ο Δένδιας, ο Άδωνις, ο Τσίπρας καθώς και μερικοί άλλοι από εδώ κι εμπρός. Λάθη αναπόφευκτα, μοιραία που θα επισπεύσουν τον πολιτικό χαμό τους.

Όπως στην Επική αρχαιότητα έτσι και τώρα οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν με το μαχαίρι ενός ανοήτου. Τώρα πια οι λεγεώνες όλων των κομμάτων πέρασαν τον Ρουβίκωνα, δεν γυρίζουν πίσω, και η σύγκρουσή τους επίκειται. Αλλά είναι γραπτό – η χρυσή αυγή των Ελλήνων να ανατέλλει πάντα στην Ιθάκη, και πάντα σε ιστορικές στιγμές κρίσης κι αυτοσυνειδησίας. Αυτός ο συμβολισμός έχει δέσει για χιλιετίες πολλές στην συλλογική ψυχοσύνθεση των Ελλήνων, και δεν αλλάζει με τίποτα. Και η ονομασία του κόμματος των Χρυσαυγιτών δεν είναι συμπτωματική. Εκδηλώνει ξεκάθαρες προθέσεις. Η κυβέρνηση με την πολιτική γκάφα της παρέδοσε την πρωτοβουλία των στρατηγικών πολιτικών κινήσεων στην Χρυσή Αυγή. Τώρα αυτή θα διαλέξει πότε θα γίνει η εκλογική μάχη των κομμάτων. Από εδώ και πέρα οι άγαρμπες αντιδράσεις του (αντι)συνταγματικού τόξου μόνο που θα ενισχύουν την Χρυσή Αυγή και θα την φουρκίζουν, κι αλίμονο στους όπου γης μνηστήρες της Ελλάδος.

Η ανθρώπινη Ιστορία δεν τελειώνει, όπως εύχονται οι Αμερικανοσιωνιστές, αλλά εξελίσσετα ανωδικά με την ανάδυση μιάς νέας Επικής Εποχής που φέρει μια δυναμική, αδιάσπαστη κι έντιμη ανθρώπινη συνείδηση. Το αρχαίο Έπος ήταν από Έλληνες για Έλληνες μόνο. Ήταν το Έπος που έφερε τον άνθρωπο στην απλή αυτοσυνείδησή του για πρώτη φορά στη γή. Όμως, το νέο Έπος ναι μεν είναι από Έλληνες για Έλληνες πάλι, αλλά τώρα θα έχει άμεσο επικοινωνιακό και απελευθερωτικό αντίκτυπο σε όλη την Υφήλιο όπου ο Ελληνικός Εθνικισμός θα είναι ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση και θα υμνείται σε υπερθετικό βαθμό.

Με εκτίμηση,

Πολύδωρος

«Ἄφοβον ὁ θεός, ἀνύποπτον ὁ θάνατος, τὸ μὲν ἀγαθὸν εὔκτητον, τὸ δὲ δεινὸν εὐκαρτέρητον.»

- Επίκουρος (Τετραφάρμακος)

“We should face god fearlessly, death as a harmless event, accept good fortune as well gained, and bear suffering with grace.” –

Epicurus (Tetrapharmacos), translation by Polydoros

φωτογραφία








filonoi- triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου