Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Με στοιχεία: Ο κατήφορος Σαμαρα,στο “Peterson Instute for International Economics” στην Ουάσιγκτον:


Του Κώστα Παντελάκη*

“Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή” 
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πολιτικό θέμα που δημιουργείται από την οικονομική κρίση καθώς ενισχύεται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός. 
Έκανε ρητή αναφορά στο νεοναζιστικό κόμμα, στην Χρυσή Αυγή το οποίο η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει την πολιτική βούληση να συντρίψει καθώς η ηγεσία της Χρυσής οδηγήθηκε στην φυλακή. 
Ο κ. Σαμαράς όμως είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσει και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Βλέποντας καλά τα δύο μέρη της ομιλίας του Α. Σαμαρά, καταλαβαίνει κανείς ότι η κυβέρνηση, προχωράει ένα βήμα παρακάτω στον αυταρχικό της κατήφορο. 
Ενώ δείχνει "αποφασιστικότητα" να φανεί αμείλικτος ως προς το ένα άκρο, αυτό της Χ.Α. αμέσως δείχνει την πρόθεση του, τόσο του ίδιου όσο και της συγκυβέρνησης της οποίας προΐσταται, να σκληρύνει τη στάση του και προς το «άλλο άκρο», λέγοντας ξεκάθαρα: 
“Οτι πρέπει να αντιμετωπίσει και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ... αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Το άλλο άκρο, "ιδιαίτερα επικίνδυνο" για το μέλλον της χώρας.
Άμεσα και χωρίς περιστροφή το μήνυμα είναι ότι η πολιτική θέση που ξεκινάει από αυτή την ιδεολογική αφετηρία, και λέει ότι "αγωνίζομαι για μια άλλη πολιτική", ταυτίζεται με τη θεωρία των δύο άκρων, άρα και "επιβάλλεται για το καλό της κοινωνίας" να διωχθεί ως επικίνδυνη και εχθρική.
Βγαίνει λοιπόν ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι πλέον όποιος έχει αντίθετη άποψη και κυρίως ιδέες, είναι εχθρός της δικής τους δημοκρατίας και πρέπει να διωχθεί ως άκρο.
Από πότε λοιπόν, και με ποιά αφορμή έφτασε ο πρωθυπουργός να δίνει αυτό το μήνυμα, μα ακριβώς από όλο αυτό το θέατρο που στήθηκε με την “χρυσαυγειάδα”.
Ποιός μας λέει ότι σε μια απεργία δε θα στηθεί από τους μηχανισμούς του, τόσο του κράτους όσο και του παρακράτους μια προβοκάτσια,που θα χρεωθεί στις διάφορες συλλογικότητες που αγωνίζονται, στον κάθε δημοκράτη που σηκώνει κεφάλι μπροστά στη στυγνή εκμετάλλευση που υπηρετεί ο κύριος Σαμαράς;
Χρέος όλων μας είναι να αγωνιστούμε, να ενημερώσουμε τον κόσμο, να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να αναδείξουμε το πρόβλημα, το πού το πάει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ώστε αύριο να μην είναι αργά.





Ο Κώστας Παντελάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου