Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Έλενα Κουντουρά:Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


Τα ακραία φαινόμενα γεννιούνται από την απουσία της Πολιτείας. Και γιγαντώνονται με την ανικανότητα και την ανεπάρκεια της εκάστοτε κυβέρνησης. Ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού, άνθρωποι από κοινωνικά αδύναμα στρώματα, ηλικιωμένοι, άνεργοι, νέοι και νέες, απελπισμένοι οικογενειάρχες που τους παγίδεψαν και τους βούλιαξαν μέσα στο ναυάγιο του «Τιτανικού», βλέπουν μία ακραία επιλογή ως απάντηση στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την κοινωνική ανισότητα και αδικία και κυρίως απέναντι στη διαφθορά, την ασυδοσία και πάνω απ’ όλα την ατιμωρησία ενός οργανωμένου συστήματος εξουσίας που οδήγησε την Ελλάδα και τους Έλληνες στη σημερινή δραματική κατάσταση. 
Το 2009, το ποσοστό ήταν 0,29%. Δηλαδή έκλιναν (κατά πάσα πιθανότητα ιδεολογικά και συνειδητά) υπέρ του νεοναζιστικού μορφώματος 3 στους 1.000 ψηφοφόρους. Πολύ λίγοι. Όμως το 2012, το ποσοστό ήταν 6,97%, δηλαδή 7 στους 100 ψηφοφόρους. Ερώτηση: Αυξήθηκε τόσο ο νεοναζισμός στην Ελλάδα; Αυτονόητη η απάντηση: Σαφώς όχι! Τι φταίει; Προφανώς όλα όσα μεσολάβησαν, σε επίπεδο πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών εξελίξεων στα ενδιάμεσα χρόνια.
Και κυρίως, όπως επισημάνθηκε παραπάνω, η ανυπαρξία και η ανικανότητα (ακούσια ή σκόπιμη) που επιδεικνύουν το κράτος, η οργανωμένη Πολιτεία και το πολιτικό μας σύστημα.
Και να κηρυχτεί παράνομο το νεοναζιστικό μόρφωμα, μπορεί να επανέλθει υπό άλλη ονομασία και με νέους πρωταγωνιστές. Αν θέλουμε να απαλλαγούμε μια και καλή από αυτόν τον εφιάλτη, δεν έχουμε παρά να στραφούμε προς τα αίτια διαμόρφωσης των οικονομικοκοινωνικών συνθηκών που σπρώχνουν κομμάτι της άγρια δοκιμαζόμενης Κοινωνίας μας προς τέτοιες ακραίες επιλογές. 
Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;
1ο. Συνολική αλλαγή πορείας, με έξοδο από τα Μνημόνια και την πολιτική της σκληρής λιτότητας που προκαλεί συνεχή ανακύκλωση και αυτοτροφοδότηση του διδύμου φαινομένου Ύφεση-Ανεργία. Επίσης, μία ξεκάθαρη Αναπτυξιακή πολιτική που θα δώσει δουλειές στον Ελληνικό λαό, ευκαιρίες στα νιάτα, μία ανάσα ανακούφισης και ελπίδας για ολόκληρη την Ελλάδα.
2ο. Μία πραγματική επιχείρηση «καθαρά χέρια» που θα οδηγήσει στην φυλάκιση και στην κατάσχεση των περιουσιών όλων όσων λεηλάτησαν την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό όλα αυτά τα χρόνια. Επιβάλλεται η κάθαρση, είναι απαραίτητο να υπάρξει Τιμωρία και Τιμωρός, αλλά αυτή είναι δουλειά, ρόλος και έργο που οφείλει να επιτελέσει η Δικαιοσύνη, ως φυσικός και θεσμικός αρμόδιος και ως πυλώνας της Δημοκρατίας μας. 
3ο. Ενίσχυση των θεσμών του Πολιτεύματος της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας στην πράξη, καθώς επιχειρείται η έκπτωσή του, η απομοίωσή του και ο εκφυλισμός του. Πλέον η κυβέρνηση κινείται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταργώντας στην ουσία το Σύνταγμα, τη Βουλή και τον Κανονισμό της. Ενώ όποτε έρχεται νομοθέτημα σε Επιτροπή ή στην Ολομέλεια, παρουσιάζονται σκηνές φαρσοκωμωδίας σαν εκείνες στην Επιτροπή Δικαιοσύνης στην ψήφιση του Δικηγορικού Κώδικα, οι οποίες κρίνονται προσβλητικές για κάθε Έλληνα βουλευτή, για κάθε Έλληνα πολίτη, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία μας.
4ο. Οργανωμένη πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, καθώς είναι γεγονός αυταπόδεικτο η απώλεια κάθε ελέγχου εκ μέρους της κυβέρνησης και της Πολιτείας. Συγκεκριμένα...
- Σε ομιλία του στο Ελσίνκι στις 7 Ιουνίου 2013 σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για 2.000.000 παράνομους μετανάστες οι οποίοι έχουν διαβεί τα ελληνικά σύνορα.
- Περίπου ένα μήνα μετά, σε συνέντευξή του στο BBC o Υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε κάνει λόγο για 700-800.000. Δηλαδή οι δύο κορυφαίοι αρμόδιοι δεν συμφωνούν μεταξύ τους και λέει ο καθένας ότι του κατεβεί ως προς τον πληθυσμό των παράνομων μεταναστών! 
- Πέρυσι την άνοιξη, με αφορμή το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, είχε κάνει λόγο για πάνω από 1.000.000 παράνομους μετανάστες, 
- Επιπλέον, σε δύο κοινοβουλευτικές μου ερωτήσεις τόσο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης (15/10/2012) όσο και στο υπουργείο Εσωτερικών (29/1/2013), ο υπουργός κ. Δένδιας είχε απαντήσει (9/11/2012) ότι «ο αριθμός των παράνομα διαβιούντων στη χώρα μας αλλοδαπών, δεν δύναται να υπολογιστεί με ασφάλεια» και ο τότε υφυπουργός κ. Αθανασίου (22/2/2013) είχε απαντήσει ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια προσδιορισμού του αριθμού τους είναι εντελώς παρακινδυνευμένη».Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο χάος! 
Φυσικά και οι τέσσερις προαναφερόμενες τομές-παρεμβάσεις, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν από τις παρατάξεις εκείνες και τους ανθρώπους, που είναι υπεύθυνοι των προβλημάτων που προκάλεσαν και εξακολουθούν να προκαλούν. Γι’ αυτό το λόγο ο Ελληνικός λαός καλείται να επενδύσει την εμπιστοσύνη του πάνω στις πολιτικές δυνάμεις ενός αντιμνημονιακού, πατριωτικού, δημοκρατικού τόξου που προτείνουμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και οι οποίες πολεμούν ενάντια στη διατήρηση κάθε τι παλιού, φθαρμένου και διεφθαρμένου. Δυνάμεις, οι οποίες υπηρετούν με συνέπεια και αφοσίωση την ανάγκη αναδημιουργίας της Ελλάδας χωρίς μνημόνια και ξένους επιτρόπους, με βάση τις πραγματικές και αναξιοποίητες στο μεγαλύτερο βαθμό δυνάμεις και δυνατότητές της. 
Επιβάλλεται μία τέτοια μεγάλη πολιτική αλλαγή, που θα αποτελεί την απάντηση όχι μόνο στο νεοναζισμό, αλλά στο σύνολο της σύγχρονης πολιτικής κακοδαιμονίας και παθογένειας. Η ώρα γι’ αυτή την αλλαγή είναι τώρα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου