Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

To βιβλίο του Χάρη Κουσουμβρή και η αλήθεια που δεν θέλαμε να δούμε

 

Όποιος ενδιαφερότανε να μάθει για την Χρυσή Αυγή, δεν είχε παρά να διαβάσει ένα βιβλίο που έγραψε το παλιό στέλεχος της Οργάνωσης Χάρης Κουσουμβρής «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής». Δεν είχε παρά να διαβάσει παλιότερα τεύχη των περιοδικών της οργάνωσης. Ήταν εύκολο, η αλήθεια ήταν μπροστά στα μάτια όλων μας. Όποιος ήθελε να την βρει, την έβρισκε. Αρκεί να το ήθελε. 


Διαβάζω από το Έθνος απόσπασμα από το βιβλίο του Χάρη Κσουσουμβρή: «Ο ‘αρχηγός’ ήταν το υπέρτατο ον για εμάς. Ο λόγος του, διαταγή. Αυτό απαιτούσε και από εμάς. Τυφλή υποταγή. Αν κάποιος τον αμφισβητούσε, αναλαμβάναμε εμείς, τα πρωτοπαλίκαρά του, να τον συνετίσουμε με κάθε είδους εκφοβισμό. Δυστυχώς, έχω αναγκαστεί να χειροδικήσω εναντίον φίλων μου επειδή αμφισβήτησαν τα λεγόμενά του» δηλώνει ο Χ. Κουσουμβρής.
Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία εδώ και 9 χρόνια και μιλάει για όλα όσα διαβάσαμε αυτές τις ημέρες για την οργάνωση από τα πορίσματα των εισαγγελέων. Ο πρώην ταμίας της οργάνωσης μιλούσε για τα πάντα! Για την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από τα... μεγάλα κόμματα, για την δράση των μυστικών υπηρεσιών, για τους ξυλοδαρμούς, για την παράνομη δράση της οργάνωσης. Ωστόσο, εδώ και εννέα χρόνια δεν σκέφτηκε κάποιος εισαγγελέας να τον καλέσει στο γραφείο του και να του πάρει μία κατάθεση! 

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα. Όλοι ήξεραν. Όλοι ξέραμε. Όπως και σήμερα ξέρουμε ότι δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα μαζί τους. Κι αυτό διότι δεν πρόκειται για ένα μόρφωμα μερικών «τρελών» που πίστευαν στον Χίτλερ και νοσταλγούσαν την δράση των SS. Ας πούμε κάποια στιγμή την αλήθεια, δίχως φόβο και πάθος. Μόνο αν αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας θα μπορέσουμε να τους ξεπεράσουμε. 

Η Ελλάδα πέρασε έναν εμφύλιο πόλεμο κι αυτός ο πόλεμος άφησε πίσω του πολλές πληγές. Το σημαντικότερο, όμως, είναι το γεγονός ότι οι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών δεν τιμωρήθηκαν. Το αντίθετο, βγήκαν στην  πρώτη γραμμή και χρησιμοποιήθηκαν από τις τότε «εθνικές κυβερνήσεις» για να αντιμετωπιστούν οι κομμουνιστές.  Με τον εμφύλιο, λοιπόν, δεν έχουμε ακόμη τελειώσει. Δεν έχουμε ανοίξει τα κιτάπια για να βγάλουμε τους λογαριασμούς. 

Με την Χρυσή Αυγή δεν θα τελειώσουμε έτσι απλά. Ακόμη κι αν σβηστεί το όνομά της από τον πολιτικό χάρτη, πολλοί θα είναι εκείνοι που θα σπεύσουν να αρπάξουν την πολιτική της κληρονομιά ή έστω αυτό που θα θεωρήσουν έτσι. Ήδη βλέπουμε αρκετούς καιροσκόπους να κλείνουν πονηρά το μάτι προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής : «Ψιτ, ψηφοφόρε! Δεν φταις εσύ που ψήφισες αυτά τα καθάρματα. Το μνημόνιο σου έδωσε το ψηφοδέλτιο στο χέρι».

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι πολλά media εμφανίζονται σήμερα ως σημαιοφόροι του αντιφασιστικού αγώνα, όταν τα ίδια πρωτοστάτησαν σε μία προσπάθεια να εξωραΐσουν τον κ. Μιχαλολιάκο και την παρέα του. Να πούμε την αλήθεια, όσο κι αυτή δεν αρέσει σε πολλούς. Το έγραψα πριν μερικές μέρες και στο Twitter: Την σημαία κατά της Χρυσής Αυγής την κράτησε σταθερά ψηλά το Έθνος του Μπόμπολα. Αυτή είναι η αλήθεια. Αντρίκια. Κι οι αναγνώστες αυτής της στήλης ξέρουν πόσα έχω γράψει και για την Αττική Οδό και για τα δάνεια...

Η Χρυσή Αυγή συμμετείχε σε εκλογές και για να συμβεί αυτό κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί έδωσαν την άδεια τους. Να μην ξεχνιόμαστε. Το ότι η Χρυσή Αυγή λειτούργησε τόσο καιρό σε καθεστώς ατιμωρησίας, δεν είναι τυχαίο. Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στους μηχανισμούς του κράτους. Στην Αστυνομία, στον Στρατό, στην Δικαιοσύνη. Ο Καραμανλής δεν τόλμησε την αποχουντοποίηση. Σήμερα ποιός θα τολμήσει να βάλει πράγματι βαθιά το νυστέρι στο σώμα του ασθενούς; Αν ο μηχανισμός παραμείνει άθικτος, τότε θα βρει την ευκαιρία στο μέλλον να επανέλθει. Με μία σημαντική διαφορά! Τότε θα είναι πιο σοφός... 

Η δολοφονία ενός ανθρώπου ήταν το γεγονός που δεν μπορούσαν πλέον να προσπεράσουν ούτε καν οι προστάτες των τραμπούκων. Δεν ήταν όμως η μοναδική δολοφονία. Αλλά η αμέσως προηγούμενη αφορούσε έναν Πακιστανό κι όχι ένα δικό μας παιδί. Μπορεί να ενοχλεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ρατσισμός δεν βρήκε στα ξαφνικά έδαφος σε αυτή την χώρα. Ο σπόρος προϋπήρχε... 

Ο σπόρος αυτός, της μισαλλοδοξίας, δεν ξεριζώνεται επειδή πιάστηκαν οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής. Το άνθος του κακού συνεχίζει να ποτίζεται... 


kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου