Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο ΥΠΕΘΑ : "Θα ακολουθήσουν και στρατιωτικοί μετά τους πολιτικούς υπαλληλους";

Στο πλευρό των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι στρατιωτικοί . Οι οποίοι μέσω των Ενώσεών τους θέτουν κι ένα καίριο ερώτημα: θα σταματήσουν εδώ οι απολύσεις;
Σε κοινή δήλωσή τους οι Ενώσεις Στρατιωτικών επισημαίνουν:
“Με θλίψη, απογοήτευση και έντονη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την από 25 Σεπ. 2013 έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καταργούνται 1230 οργανικές θέσεις πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την αυτοδίκαιη, χωρίς αξιολόγηση, συνακόλουθη θέση σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που καλύπτουν τις θέσεις αυτές (πλην των κενών). 
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εκτός από τη μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους, πιθανότατα, μετά από οκτώ (8) μήνες, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την απειλή της ανεργίας, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε με τραγικές γι΄ αυτούς και τις οικογένειές τους συνέπειες.


Η παραπάνω απόφαση προβληματίζει τις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, καθώς κάθε απόλυση στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της Εθνικής Άμυνας σπάει κι έναν κρίκο από την αλυσίδα της προάσπισης της Χώρας κι έρχεται να προστεθεί στις ήδη δραματικές περικοπές που έχουν γίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Αναρωτιόμαστε: οι απολύσεις θα σταματήσουν εκεί; 

Εκφράζουμε την αμέριστη ηθική συμπαράστασή μας στους πολιτικούς υπαλλήλους συναδέλφους και συνεργάτες μας, με τους οποίους είμαστε ταγμένοι στην ίδια υποχρέωση της Εθνικής Άμυνας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας, συνεργαζόμενοι καθημερινά στον ίδιο εργασιακό χώρο, γνωρίζοντας το έργο που προσφέρουν από την πλευρά τους για την ενίσχυση της αποτρεπτικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε ότι κανείς από αυτούς δεν θα αντιμετωπίσει τελικά το φάσμα της ανεργίας, καθόσον δεν περισσεύει κανείς στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να επιτελέσουμε στο ακέραιο το καθήκον που μας έχει εμπιστευτεί ο Ελληνικός Λαός. 






Οι Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου