Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ο Βενιζέλος δεν αποκλείει συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ – Είναι απλά… θεούλης (!)


Μπορεί να έχει ένα μόλις 3,9% στην τελευταία δημοσκόπηση στον Ελεύθερο Τύπο, αλλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν πτοείται με τίποτα. Συνεχίζει να παριστάνει τον σωτήρα της χώρας, ενώ ο λαός της δημοκρατικής παράταξης του φωνάζει με αναρίθμητους τρόπους ότι είναι ανεπιθύμητος.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (του 3,9%) εκτιμά μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» (ε, καλά, που αλλού θα δημοσίευαν τέτοιες παλαβομάρες), ενώ αναφορικά με το θέμα πρόωρων εκλογών και την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ο λαός αν θέλει μπορεί να κάνει μια επιλογή απόλυτης καταστροφής. Είδατε που ο άνθρωπος του 3,9%, αυτός που κατέστρεψε την Ελλάδα, παριστάνει τον σωτήρα και κατηγορεί τους άλλους για καταστροφείς; Αυτό δεν θέλει μόνο θράσος, απαιτεί και μια δόση έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα, σαν να λέμε ότι ζει σε φανταστικό κόσμο, κάτι τέτοιο.
Σχετικά με την προσφυγή στη ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δικαιολόγησε την κίνηση ως «απόφαση που στοχεύει στη σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος», η οποία παράλληλα θα επιτρέψει την κυβέρνηση να παρουσιάσει στη Βουλή το σχέδιο εξόδου από την κρίση και θα αναδείξει την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, για ποια ακριβώς σταθεροποίηση μιλά αυτός που έχει 3,9% και κανονικά δεν θα έπρεπε να συγκυβερνά, θα έπρεπε να κάθεται τιμωρία στα πίσω έδρανα της Βουλής, ο ανύπαρκτος στην κοινωνία, είναι βλέπετε η «Δημοκρατία» που έχουμε. Ο τίποτα, το γκρουπούσκουλο, να κυβερνά την Ελλάδα!
Αναφορικά με την προοπτική νέου δανείου και νέου μνημονίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά κατηγορηματικά, «όχι, δεν θα υπάρξουν νέο δάνειο, νέο μνημόνιο», ενώ αφήνει αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι μόνο όσοι έχουν αποκτήσει λόγο ύπαρξης εξαιτίας της κρίσης, θέλουν το μνημόνιο. Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η δήλωση είναι λίγο αμπλα ούμπλα, αλλά Ευάγγελος χωρίς να πει και κάτι… αμπλα ούμπλα γίνεται; Δεν γίνεται!
Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την «ρεαλιστική στροφή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο:
«Τι ρεαλιστική στροφή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η ηγεσία του κάνει μια προσπάθεια οι οποία είναι στα όρια της αξιοπρέπειας για να φανεί ότι είναι μια ομάδα ανθρώπων συμβατή με το ευρωπαϊκό κατεστημένο.
Δεν κάνει μια πολιτική αξιών, δεν κάνει μια πολιτική αρχών» και συνέχισε κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ως «επιτομή του τυχοδιωκτισμού με μόνο στόχο την εξουσία». Ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 3,9% δεν είναι τυχοδιώκτης με αποκλειστικό στόχο την εξουσία, συγκυβερνά επειδή τον εξέλεξε πανηγυρικά ο ελληνικός λαός! Μα τι λέει ο άνθρωπος!!!!
Ερωτηθείς αν αποκλείει συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει: «Δεν αποκλείω τίποτα στο πλαίσιο της προγραμματικής αλήθειας και υπευθυνότητας. Δύσκολη, αλλά θεμελιώδης προϋπόθεση». Για να δείτε ότι αφού έκανε τον αντιπρόεδρο στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Αντώνη Σαμαρά, τώρα θέλει να κάνει και τον αντιπρόεδρο στον Τσίπρα, αν και ο τελευταίος έχει βάλει όρο για να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ να μην υπάρχει Βενιζέλος!
Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι «αν ο ελληνικός λαός θελήσει να κάνει μια επιλογή, η οποία είναι επιλογή είναι είτε υψηλού ρίσκου είτε απόλυτης καταστροφής, μπορεί να την κάνει». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει το ελεύθερο και το ακαταλόγιστο φυσικά, να λέει ό,τι θέλει στις συνεντεύξεις του. Έτσι κι αλλιώς πλέον μόνο ένα 3,9% του λαού πείθει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου