Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Σε απόγνωση οι συνεταίροι, ο ένας αποδομεί τον άλλον…



20141006_5432353ce9419

Άλλα λέει ο Βενιζέλος, άλλα ο Σαμαράς…

 

Βενιζέλος: «Από 165 έως 170 έχουμε, ας λέει ο Σαμαράς ό,τι θέλει!» -Σε απόγνωση οι συνεταίροι, ο ένας αποδομεί τον άλλον…

 

Το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, φέρνει γκρίνια και πολυδιάσπαση εκτιμήσεων και απόψεων.Στο επίμαχο ζήτημα του αν υπάρχει ή όχι, αν –εν τέλει- μπορεί να συγκροτηθεί ή όχι η λεγόμενη «Προεδρική πλειοψηφία» αναφέρθηκε πολύ πρόσφατα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος, σε συζήτηση που είχε με στελέχη του στενού επιτελείου του.
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr στη διάρκεια αυτής της άτυπης αλλά πολύ ουσιαστικής κουβέντας και όταν ρωτήθηκε «τι γίνεται με τους 180, τους μαζεύουμε ή όχι;» η απάντησή του ήταν σαφέστατα απαισιόδοξη. Είπε συγκεκριμένα:
  • Εγώ πιστεύω ότι έχουμε 165-170. Και βλέπω ότι είναι πολύ δύσκολο να μαζέψουμε παραπάνω, μετά και την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμπαραταχθεί σε μια Προεδρική πλειοψηφία.
Όταν στενός συνεργάτης του επεσήμανε, ότι «όμως ο Σαμαράς δίνει μια πιο αισιόδοξη εικόνα», έλαβε την εξής απάντηση απ’ τον Βενιζέλο:
  • Ας λέει ό,τι θέλει ο Σαμαράς, τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς!
Είναι σαφές, ότι στην απόγνωσή τους οι δύο κυβερνητικοί συνεταίροι, αποδομούν ο ένας τον άλλο.
Και προσπαθούν να φτιάξουν το καλύτερο δυνατό κλίμα για τον εαυτό του ο καθένας, αφού αντιλαμβάνονται πως οι εξελίξεις έτσι κι αλλιώς έχουν δρομολογηθεί και είναι μάλλον απίθανο να αποφύγουν το πικρό ποτήρι των πρόωρων εκλογών.
Και θα έχουμε πολλά ακόμα επεισόδια σε αυτό το –κακόγουστο- σίριαλ, αφού η λογική που κυριαρχεί είναι αυτή του «ο (πολιτικός) θάνατός σου, η ζωή μου».
Ή τουλάχιστον έτσι βαυκαλίζονται ότι είναι…
ΥΓ: Όσο πλησιάζουμε προς την προεδρική εκλογή θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Όρεξη να έχετε…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου